Teknoloji

NVIDIA GeForce GTX 465 çoklu inceleme altında

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

NVIDIA’nın GeForce GTX 465 ekran kartıyla ilgili incelemeler sel olup aktı. 1215 MHz hızında çalışan 352 CUDA çekirdekli, 607 MHz’lik grafik saat hızlı ve 3.2 GHz’lik efektif frekansta çalışan ve 256 bit genişlikteki arayüzü kullanan 1 GB’lık GDDR5 belleğe sahip bu işlemci için 279.99$’lık fiyat biçiliyor.

Fermi Lite GPU yine de sunduklarıyla birçok editörün takdirini kazanmayı başarıyor. Bir site bu kart için “300$ altı fiyata sahip en kuvvetli DirectX 11 grafik kartı yorumunu yapıyor.”. Ancak diğerleri bu kadar coşkulu konuşmuyor, çok daha ucuza satılan ATI HD 5830’un daha iyi bir seçim olduğunu iddia ediyorlar. Ancak şunu da kabul etmek gerekiyor ki, bir sonraki en iyi GPU, ATI HD 5850, GTX 465’ten sadece 30$ daha pahalı, tabii fiyatlar markaya göre biraz değişiklik gösterebiliyor.

Hangi kartın daha iyi sonuç vereceği konusunda karar vermek için oyun benchmark’larına bakmak isteyeceksinizdir. Ancak NVIDIA’nın 465’inin güç tüketimi konusunda GTX’in açgözlü geleneğini sürdürmeye devam ettiği konusunda sizi uyarmadan geçmeyelim. Yani, bu GPU’yu kullanmak istiyorsanız daha yüksek güçlü bir PSU’ya ihtiyaç duyacaksınız.

Farklı donanım siteleri tarafından yapılmış olan incelemelere aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

İlgili – Hot Hardware
İlgili – PC Perspective
İlgili – TweakTown
İlgili – Legit Reviews
İlgili – Tom’s Hardware
İlgili – Guru 3D
İlgili – techPowerUp

İLGİLİ HABERLER