Teknoloji

Nvidia GeForce Experience ile oyun yayını hiç olmadığı kadar kolaylaşıyor

Halihazırda oyun dünyasında iki tür çevrim içi yayın seçeneği mevcut. Bu seçeneklerden birisinde oyuncuların oyun içinde yaptıklarını gösteren videolar yer alıyor. Diğerindeyse bir cihazdaki oyun yayın aracılığıyla başka cihazlarda da oynanabiliyor. Her iki konseptin de geliştiğini gören Nvidia, GeForce Experience güncellemesiyle oyuncuların her iki konseptten de faydalanmasının önünü açıyor. Halihazırda beta versiyonu yayınlanan Nvidia GeForce Experience, ayın ilk günlerinde Gamescom’da görücüye çıkmış ve deneyenlerin üstünde oldukça olumlu bir izlenim bırakmıştı.

Nvidia GeForce Experience güncellemesi, tüm oyunlarda görülen ve ekstra bir kuruluma ihtiyaç duymayan ekran üstü bir paneli beraberinde getiriyor. Kullanıcıların bir klavye kısayolu aracılığıyla ulaşabildikleri bu panel, istenmediği sürece göze çarpmıyor. Panelde bulunan “tekrar oynatma” ve “video kayıt” seçenekleri, şirketin ShadowPlay fonksiyonunun daha basit ve düz bir format eşliğinde sunulması anlamına geliyor.

Kullanıcılar böylelikle Nvidia markalı grafik işlemcilerinin arka planda kendi DVR sistemini çalıştırmasına izin veriyor. Oyunların son 30 saniyesini sürekli olarak kaydeden sistem, bu kayıtların arzu edilen zamanda izlenmesini mümkün kılıyor. Oyuncular diledikleri takdirde kayıt sürelerini kendi istekleri doğrultusunda değiştirebiliyor.

nvidia-geforce-experience-200815

GeForce Experience paneli, kaydedilen görüntülerin paylaşılması aşamasını da fazlasıyla kolaylaştırıyor. Panel aracılığıyla videoları kısaltmak ve YouTube’a yüklemek mümkün oluyor. Bu özelliğin YouTube’da oyunlara ilişkin ipuçları veren videolar paylaşmayı sevenleri fazlasıyla memnun edeceği rahatlıkla söylenebilir.

Nvidia iki oyun yayın türü arasındaki ayrışmayı, yayının pasif bir versiyonunu geliştirerek sağlıyor. Nvidia GeForce Experience’ın beta sürümünde yayın sadece Twitch üzerinden yapılabiliyor. Ancak Nvidia önümüzdeki dönemde bu seçeneklerin sayısını artırmayı planlıyor. Yine de, yeni Nvidia GeForce Experience’ta temel odak noktasının kayıt ve yayın seçeneklerine hızlı erişim olduğunu belirtmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER