Teknoloji

NVIDIA CEO’suna göre Windows RT hayal kırıklığı yarattı

NVIDIA CEO’su Jen-Hsun Huang dün, ABD’nin Kaliforniya eyaletinde gerçekleştirilen GPU Teknoloji Konferansı’nda bir konuşma yaptı. Yönetici, Microsoft’un ARM tabanlı işlemci taşıyan tabletler ve hibrit sistemler için geliştirdiği Windows RT işletim sistemiyle ilgili hayal kırıklığını dile getirdi; Windows RT’nin kendileri için hayal kırıklığı yarattığını, çünkü bunun sayesinde daha fazla satmayı beklediklerini kaydetti. Aslında bu beklentinin sadece kendileriyle sınırlı olmadığını, herkesin de kendileriyle aynı beklentiye sahip olduğunu düşündüğünü de belirtti.

nvidia-jen-hsun-huang

Huang’in görüşlerini açıklamasından birkaç gün önce Samsung’un CEO’su JK Shin’den de benzer yönde görüşler gelmişti. Samsung yöneticisi Microsoft’un Windows işletim sistemiyle çalışan akıllı telefon ve tabletlerin iyi satmadığını söylemişti. Her ne kadar hayal kırıklığı yaratmış olsa da, Huang Microsoft’un gelecekte işleri yoluna koyabileceğine inanıyor. Windows RT’yi çalıştırabileceği hâlde çalıştırmayan belirli sayıda cihaz olduğunu söyleyen Huang Microsoft’un zayıf giden satışlara rağmen Windows RT’ye yatırım yapmaya devam etmesinin önemli olduğunu söyledi.

Huang, Microsoft’un Outlook e-posta istemcisinin Windows RT için çıkması durumunda hayatındaki önemli bir açığın kapatılmış olacağını söyledi; böylelikle son günlerde çıkan Microsoft’un bu yazılımı ARM tabanlı cihazlara getirme yönündeki çalışmalarına dair dedikoduları desteklemiş oldu.

İlgili >> The Verge

İLGİLİ HABERLER