Teknoloji

NVIDIA Apple’ın kendisiyle karşılaştırma yapmasından memnun, A5X işlemciyi test edecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple, yeni iPad‘de yer verdiği A5X yongasının NVIDIA’nın Tegra 3’üne göre dört kat daha iyi grafik performansı gösterdiğini kaydetmişti. Tabii ki, NVIDIA böyle bir iddianın doğru olduğunu kabul etmeyecek. Grafik üzerine uzmanlaşmış şirket ZDNet’e yaptığı açıklamada, Apple’ın yaptığının herhangi özel benchmark testlerine dayanmadan yapılmış genelleme olduğunu dile getirdi.

Aslında Anandtech sitesi Tegra 3 tabanlı Transformer Prime’ı daha önce iPad 2 ile GLBencmark testinden geçirmiş ve arada çok az performans farklılığı gözlemişti. Apple’ın iddiasına göre yeni iPad ile birlikte iPad 2’deki grafik performansı ikiye katlanıyor. Bu durumda Apple’ın dile getirdiği iddianın çok da yerinde olmayabileceği şüphesi doğuyor. Yine de, yeni iPad’in donanım testçilerine dağıtılmasını ve gerçek sonuçların görülmeye başlamasını beklemek zorundayız.

Bu arada The Verge sitesi de konuyla ilgili olarak NVIDIA’ya görüşlerini sormuş. Şirketten gelen açıklamada Apple’ın kendi ürününü Tegra 3 ile karşılaştırmasından memnun oldukları, bu durumun grafiğin öneminin altını çizdiği yer alıyor.

İlgili – ZDNet

İLGİLİ HABERLER