Teknoloji

NVIDIA Android’in üç yıl içinde iPad’i geçeceğine inanıyor, Kal-El için on farklı tasarım çoktan belirlendi

acer-iconia-00046NVIDIA CEO’su Jen-Hsun Huang şirketinin önümüzdeki aylarda çıkacak olan dört çekirdekli gelecek nesil Kal-El işlemcisinin bulunacağı 10 farklı tasarımı seçtiklerini açıkladı. Yöneticinin tahminlerine göre önümüzdeki üç yıl içinde Android tabletlerinin satışı Apple’ın iPad’inin satışını geçmiş olacak. Huang Android akıllı telefonlarındaki hızlı gelişim sürecinin tabletlere de sirayet edeceğine dikkat çekti.

Android telefonların momentumu yakalamasının sadece iki buçuk yıl aldığını söyleyen Huang benzer şeyi Honeycomb tabletleri için de beklediğini vurguladı. Huang Kal-El işlemcilerinin bu gidişatın öncüsü olacağına da inanmakta. NVIDIA’nın gelecek nesil yongasının daha şimdiden en az on cihazda yer bulduğunu söyleyen Huang bu tasarımların beş büyük telefon şirketine ve beş büyük PC üreticisine ait olduğunu da açık etti. Geçtiğimiz şubat ayında görücüye çıkarılan Kal-El, birçok mevcut Honeycomb tabletinde yer alan Tegra 2’ye göre beş kat daha iyi performans sunuyor.

Android 3.0 Honeycomb tabletleriyle ilgili ilk izlenimler biraz karışık. Android’in tablet odaklı ilk versiyonu da daha önce ilk akıllı telefon versiyonları gibi eleştirilere uğruyor. Huang bu diş ağrılarının çok yakında unutulacağına inanıyor. Birçok farklı tarafın birlikte çalışması sonucunda ilk versiyonların acemilikler taşıyabileceğini dile getiren Huang, sektörün büyük oyuncularının katkıda bulunması neticesinde gelişimin çok yüksek bir hızda süreceğine inandığını belirtti.

Analistler Apple’ın tabletinin bu segmenti en az önümüzdeki iki yıl boyunca domine edeceğini öne sürüyor.

İlgili – Reuters

İLGİLİ HABERLER