Teknoloji

Nvidia ve AMD yeni grafik kartlarını yıl sonuna yetiştiriyor

Yılın son birkaç ayı elektronik dünyasının her bölgesinde heyecanlı ve yoğun geçiyor. Oyun oynamak için PC’lerine bağlı kalmaya devam edenler, ancak daha fazla grafik gücüne ihtiyaç duyanlar için hem Nvidia hem de AMD’nin yeni grafik kartları gelmek üzere.

AMD’nin Radeon R9 285 kartı 249 dolarlık yurt dışı satış fiyatı ve yeni iç mimarisiyle, AnandTech sitesi tarafından R9 280’in daha fazla özelliklere sahip bir versiyonu olarak nitelendiriliyor. Yeni orta sınıf kartla birlikte eski modelin fiyatı biraz daha aşağı inecek ve bütçelerine dikkat eden oyuncular için daha ucuz bir alternatif de ortaya çıkmış olacak. Buna ek olarak, Tonga mimarisinin sahip olduğu yeni yetenekler yakın gelecekte çıkacak daha yüksek profilli GPU’ları da işaret ediyor.

Nvidia ise aynı yolda biraz daha önde ilerliyor. Geçtiğimiz ilkbaharda GTX 750 Ti ile en yeni Maxwell grafik mimarisini çıkaran şirket şimdi de GeForce GTX 980 ve GTX 970 ile bunu üst sınıfa getiriyor. Büyük bir GPU serisinin çıkışını yeni özelliklerle birleştirmek Nvidia geleneği oldu, şirket bu sefer de bu açıdan hayal kırıklığına uğratmıyor. Yeni kartlar daha verimli şekilde çalışan çoklu çerçeve yumuşatması ve içeriği 4K olarak işleyip daha güzel görünen 1080p görüntüsüne indirgeyen Dynamic Super Resolution teknolojilerini de barındırıyor. Ayrıca sanal gerçeklik oyunları için de çeşitli gelişimler mevcut, bunların arasında bir ya da daha fazla GPU’nun bir göz için görüntüleri işlemesi de bulunuyor.

Bu kartların performansı hakkında yorumda bulunan The Tech Report sitesinden Scott Wasson, en iyiyi isteyenlerin GTX 980’i alması gerektiğini, GTX 970’in de 339 dolarlık fiyatına karşılık parmak ısırtan bir performans sergilediğini kaydetti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER