Teknoloji

Nuance CEO’su Siri’nin arkasında olduklarını doğruladı

Nuance’nin Apple’ın iOS cihazlarında kullandığı sanal asistan Siri’nin arkasındaki isim olduğu uzunca bir süredir konuşulsa da, ne Apple ne de Nuance bu iddialar hakkında konuşmamıştı. Uzun süredir beklenen açıklama D11 konferansında konuşan Nuance CEO’su Paul Ricci’den geldi. Ricci şirketinin Apple için ”temel bir sağlayıcı” olduğunu kabul etti.

apple-siri-ios

Nuance’nin Dragon isimli ses tanıma yazılımının Apple tarafından Siri’de kullanıldığı daha önceden üstü kapalı bir biçimde doğrulanmış, ancak her iki şirket de konuya ilişkin net ifadeler kullanmaktan kaçınmıştı. Apple tarafından 2010 yılında satın alınan Siri’nin ses tanıma teknolojisinin altında Nuance imzası bulunurken, Apple’ın iPhone 4S ile birlikte kullanmaya başladığı sanal asistanda bir değişikliğe gidip gitmediği belirsiz kalmıştı.

Bu noktada Nuance’nin Siri’yi oluşturan parçalardan sadece bir tanesi olduğunu belirtmekte fayda var. Apple’ın sanal kişisel asistanı Yelp, Open Table ve Wolfram Alpha gibi servislere ait verilerden de önemli ölçüde faydalanıyor. Siri’den hareketle sanal asistanlar üzerine değerlendirmeler yapan Paul Ricci, bu asistanların önümüzdeki yıllarda önemli ölçüde gelişeceğini ifade etti. Ricci’ye göre sanal asistanlar önümüzdeki yıllarda daha kullanışlı hale gelecek ve akıllı telefonların ortak özelliklerinden biri olacak.

Sanal asistanların ilk günden bu yana önemli bir gelişim gösterdiklerine dikkat çeken Nuance CEO’su, ortada halen bazı problemlerin varolduğunu kabul etti. Ricci asıl problem olarak ise ”kullanıcının ne istediğini anlayan ve bunu öngörerek hareket eden bir sanal asistan yaratılamaması”nı gösterdi.

İlgili >> AllThingsD

İLGİLİ HABERLER