Teknoloji

Notlar Mac uygulamasına Evernote’dan aktarma özelliği ekleniyor

ios-notlar-100216

Apple OS X ve iOS’in yeni sürümlerinde Notlar uygulamasına ayrı bir önem vermiş gibi görünüyor. Apple’ın pazarlamadan sorumlu başkan yardımcısı Brian Croll, Japonca olarak yayınlanan Windows odaklı bir dergiye verdiği demeçte, OS X 10.11.4 sürümü yayınlandığında, uygulamanın popüler not servisi Evernote’dan yakalama veya içe aktarma fırsatı vereceğini kaydetti.

OS X 10.11.4 Evernote’un .enex dosya formatındaki notların başarılı şekilde yakalanmasına izin veriyor. Ne var ki, notların formatlaması henüz Evernote’da olduğu gibi değil. iCloud desteğiyle birleştirildiğinde, bazı Evernote kullanıcılarını iCloud üzerinden eş zamanlama ve Apple’ın sunmuş olduğu depolama çözümlerinden yararlanmaya itebilir. Evernote şu anda ayda 60 MB’lık dosya ve fotoğraf yüklemeye izin veren “Basic” paketini ücretsiz sunuyor. Halbuki iCloud tüm kullanıcılara 5 GB’lık depolama alanını ücretsiz olarak veriyor. Ayrıca aylık indirme veya yükleme sınırı da bulunmuyor. Ne var ki, Evernote’da bulunan kartvizitleri tarama gibi bazı gelişmiş özellikler henüz Apple’ın uygulamasında bulunmuyor.

Apple geçen yıl El Capitan ve iOS 9’un yayınlanmasıyla birlikte Notlar uygulamasını yükseltmiş, uygulamaya görsel açıdan yenilikler kazandırarak işlevlerini artırmıştı. Sürükle-bırak yöntemiyle web’den kırpma, kontrol listeleri oluşturma, Ek Gezgini ile iliştirilen grafikleri hızlıca bulma gibi özellikler eklenmişti. Ayrıca paylaşım tepsisi üzerinden uygulamaya diğer uygulamalardan veri paylaşımı mümkün kılınmıştı. Bu arada iPad Pro kullanıcıları da Apple Pencil ekran kalemini Notlar içinde verimli şekilde kullanabiliyor.

Bu arada Notlar uygulamasına OS X 10.11.4 ve iOS 9.3 güncellemeleriyle birlikte şifre korumalı notlar da eklenecek.

İLGİLİ HABERLER