Teknoloji

Nokia’ya “MeeGo’yu bırak WP7’ye bak” tavsiyesi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Çeşitli analistlerin görüşlerine bu sayfalarda yer veriyoruz. Yine bu şekilde bir haber, ancak oldukça ilginç ve bir o kadar da iddialı. Adnaan Ahmed adlı bir Berenberg Bank analisti Nokia’nın tepe yöneticisi Stephen Elop ve Microsoft’un tepe yöneticisi Steve Ballmer’a birer mektup gönderdi. Mektupta Finlandiyalı telefon üreticisinin Microsoft ile birlikte çalışıp Nokia markalı Windows Phone 7 cihazları çıkarması tavsiye ediliyor.

Adnaan Ahmed daha da ileri giderek Nokia’nın MeeGo projesini sonlandırmasını öneriyor ve MeeGo’yu “şu anki teknoloji endüstrisinin en büyük şakası” olarak nitelendiriyor. Elop geçtiğimiz günlerde verdiği bir demeçte Nokia’nın rekabetçi bir ekosistem geliştirmesi ya da rekabetçi bir ekosistemi katılması gerektiğini belirtmişti. Şirket MeeGo tabanlı akıllı telefonunu Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtmak için büyük bir uğraş veriyor. Söz konusu telefonun 1.6 GHz’lik işlemci ve HSPA+ desteğine sahip olacağı belirtiliyor.

Nokia Z500 adlı bir tablet cihazının da MWC 2011’de boy gösterebileceği belirtilmekte. Aslına bakarsanız hem akıllı telefonun hem de tabletin çıkışı biraz gecikti. Bu gecikme MeeGo’ya pahalıya malolur mu, bunu da ilerleyen zamanlarda göreceğiz.

İlgili – AllThingsD

İLGİLİ HABERLER