Teknoloji

Nokia’ya göre Apple’ın nano-SIM teklifini destekleyen herhangi bir patent yok

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nokia, ETSI’ye teklifini götürdğü nano-SIM standardının avantajlarını açıklamıştı. Finlandiyalı şirket şimdi de Apple’ın rakip teklifine karşı, fikri haklar açısından bir atak düzenliyor. IDG’ye açıklamalarda buluann bir Nokia sözcüsü, Apple’ın standardının şirkete ait olan herhangi bir patente bağlı olmadığını hatırlatarak değerini sorguladı.

Nokia sözcüsü “Apple’ın nano-SIM teklifinin önem arz eden herhangi bir Apple fikri mülkiyeti barındırdığını bilmiyoruz. Bunun ışığında, Apple’ın telif ücreti gerektirmeyen lisanslama için verdiği teklifin diğerlerinin fikri mülkiyetlerinin değerini azaltma girişiminden başka bir anlamı yok gibi görünüyor.” diye konuştu.

Aslına bakarsanız, Apple’ın nano-SIM teklifi plastikleri çıkarılmış bir micro-SIM kart niteliği taşıyor, bu nedenle çok fazla patent içermesine gerek yok gibi görünüyor. Yine de Nokia’nın iddiası, Apple’ın nano-SIM patentlerini telif ücretinden bağımsız lisanslama planı rakip tekliflerin kuyusunu kazmak için hazırlanmış basit bir plan. Avrupa Telekomünikasyon Standartlar Enstitüsü’nün (ETSI) nano-SIM standardıyla ilgili oylamasını bu hafta içinde yapması bekleniyor. Yani, hangi şirketin bu oyundan galip çıkacağını görmek için çok fazla beklemeyeceğiz.

İlgili – IDG

İLGİLİ HABERLER