Teknoloji

Nokia’nın Windows Phone’dan başka planı yok

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

700-nokia-lumia-800_tiles

Nokia, Microsoft ile kurduğu Windows Phone ortaklığından başka herhangi bir stratejisi olmadığını tekrarladı. Şirketin genel müdür yardımcılarından Victor Saeijes B planının A planının başarılı olması olduğunun altını çizdi. Nokia, bu haftanın başında sunduğu Symbian güncellemesiyle, en son Nokia Belle sürümünü eski telefonlarına getirip onları güncel tutmaya çalışsa da, Windows Phone stratejinin temel taşını teşkil ediyor.

İsveç’te yayınlanan Dagens Industri’ye konuşan Nokia yöneticisi durumun her şeye yeniden başlamak gibi bir şey olduğunu, eğer dünyada başarılı olmak istiyorlarsa, ABD’de başarılı olmak zorunda olduklarını dile getirdi. Nokia 2011’in son çeyreğinde piyasaya sürdüğü Windows Phone’lardan şimdiye kadar 1 milyonun üzerinde satmayı başardı. Öte yandan, Symbian cihazlarına olan talebin Nokia’nın öngördüğünden daha hızlı olduğu dikkat çekiyor. Bunda Nokia’nın Symbian cihazlarının güçlü olduğu ülkelerde ucuz Android cihazlarının etkinliğini arttırmasının rolü büyük.

Saejis Nokia’nın Windows Phone performansından memnun olduğunu, ancak önlerindeki yolun oldukça zorlu olduğunu dile getirdi. Nokia’nın Windows Phone açılımı 2012 yılı içinde daha çok ülkeyi etkileyecek. Bu ülkelerin içinde Türkiye’nin de yer alacağını tahmin ediyoruz. Ancak bunun için daha fazla dil desteği getireceği söylenen Tango sürümünü beklemek gerekebilir.

İlgili – Dagens Industri

İLGİLİ HABERLER