Teknoloji

Nokia’nın Windows Phone stratejisinin ilk adımı hacmi arttırmak, gözde cihazlar sonra gelecek

Nokia, Windows Phone ile ilgili olarak esas hedefinin Microsoft’un bu platformunu kullanan diğer üreticilere en iyi cihazı üretmek konusunda meydan okumak olmadığını, ancak WP7’nin yayılımını arttırmak amacıyla çalışacağını belirtti. Morgan Stanley Teknoloji, Medya ve Telekom Konferansı’nda konuşan Nokia CEO’su Stephen Elop “İlk günlerde esas rakiplerimiz diğer ekosistemlerdir.” dedi.

Elop, daha sonra Reuters’a yaptığı açıklamada Windows Phone kullanıcı ve geliştirici bakımından hız kazandığında Nokia’nın kendisini diğer platform oyuncularından ayrıştırmak için çalışacağını dile getirdi. Elop Nokia’nın stratejisinin cihazları tatmin edici hacme ulaşmalarına yardımcı olacak şekilde fiyatlandırmak olduğunus söyledi. Şirket geçtiğimiz ayın sonunda Londra’da düzenlenen Nokia World 2011 etkinliğinde ilk Windows Phone cihazlarını tanıtmıştı. Nokia Lumia 800 400 avro civarında, Nokia 710 ise 270 avro gibi daha makul bir seviyeden fiyatlandırılmıştı.

Finlandiyalı şirketin hacim konusundaki gücü yadsınamaz bir gerçek. Üretim mâliyetlerini düşürme konusunda elde edilen yılların tecrübesi Nokia’nın cihazlarını agresif biçimde fiyatlandırmasına olanak sağlıyor. Stephen Elop daha önce Nokia’nın hem yüksek hem de makul fiyatlı Windows Phone cihazları çıkaracaklarını söylemişti. Dün yüzünü gösteren ve üçüncü Windows Phone cihazı olması beklenen Nokia Lumia 900 de ilk sınıfa girecek bir cihaz olabilir.

İlgili – Reuters

İLGİLİ HABERLER