Teknoloji

Nokia’nın Windows Phone cihazları Ekim 2011’den önce çıkmayacak

Bu yılın şimdiye kadarki en büyük sürprizi Nokia CEO’su Stephen Elop’un şirketinin akıllı telefonlarda Symbian’ı bırakarak Windows Phone OS’e odaklanacağını açıklaması oldu. Gelen haberlere Nokia’nın Microsoft’un mobil işletim sistemini barındıran akıllı telefonları en az Ekim 2011’e kadar çıkmayacak.

Guardian.co.uk’in haberine göre, Elop Nokia’nın Windows Phone 7’yi kullanacağını hiçbir şekilde telaffuz etmemiş ve bu yorumu yapmaktan uzak durmuş. Bu durum “Mango” kod adıyla anılan Windows Phone işletim sisteminin Windows Phone 7 olarak anılmayacağını düşündürtüyor. Elop geçtiğimiz sonbahara kadar bir Microsoft yöneticisi olduğu için Windows Phone’un gelecek sürümüyle ilgili az çok bilgi sahibi olabilir.

Mango güncellemesinin Windows Phone platformuna ne katacağı bilinmiyor, ancak bu sürümün Windows Phone 7.5 olarak anılabileceği gelen söylentiler arasında. Dikkat çeken bir diğer nokta da Elop veya Ballmer’ın işbirliği hakkında konuşurken Nokia’nın müzik servisinin yerini alacağı söylenen Zune müzik servisinden bahsetmemeleri. SlashGear’ın edindiği dedikodulara göre Zune ismi bırakılacak ve bu servis yeniden markalandırılacak.

İlgili – Guardian.co.uk

İLGİLİ HABERLER