Manşetler

Nokia’nın Windows Phone 7’ye özel uygulamaları rakip üreticilerin cihazlarında da çalışacak

Nokia’nın “Sea Ray” kod adlı ilk Windows Phone Mango cihazı geçtiğimiz günlerde açığa çıkmıştı. Nokia N9’un tasarımına oldukça benzeyen bir tasarıma sahip bu Windows Phone cihazında Nokia tarafından geliştirilmiş özel uygulamalar da bulunacak. Ancak bu uygulamaların sadece Finlandiyalı üreticinin cihazlarına özel olmayacağı belirtiliyor.

Nokia’nın Geliştirici ve Pazardan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Marco Argenti söz konusu planları Londra’da verdiği bir röportajda açıkladı. Pocket-lint sitesine konuşan Argenti Nokia’nın geliştirmeyi planladığı bazı özel Windows Phone 7 uygulamalarının Samsung, HTC ve LG gibi rakip üreticiler tarafından geliştirilen Windows Phone 7 cihazlarında da çalışacağını söyledi. Her cihaz üreticisinin kendi cihazlarını öne çıkaracak ve farklılaştıracak şekilde özel uygulamalar geliştirdiği bir ortamda Nokia’nın bu tutumu doğrusu biraz şaşırtıcı.

Argenti “Her Nokia uygulaması her cihazda çalışabilir olacak.” dese de, bazı uygulamaların kısa bir süre için Nokia kullanıcılarına özel olacağına da dikkat çekti.

Nokia’nın özel olacağı alanın harita servisi olacağı belirtiliyor. Argenti detaylara girmedi, ancak Nokia’nın, kullanıcıların Ovi Haritalar servislerinden aşina olduğu birçok özelliği Windows Phone 7 platformundaki cihazlara entegre edeceğine dikkat çekti. Bu arada yer bulma ve 3D haritalama konularına da vurgu yapılacak gibi görünüyor. Tüm bu çalışmalar Nokia cihazlarında büyük ihtimalle Bing Haritalar servisini ikinci plana atacak.

İlgili – Pocket-lint

İLGİLİ HABERLER