Teknoloji

Nokia’nın Stephen Elop’u gereksizce doldurulmuş uygulama mağazalarına çattı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nokia’nın tepe yöneticisi Windows Phone’un Android ve iOS gibi büyük rakipleri karşısında uygulamalar bakımından hafif kaldığına dair eleştirileri önemsemiyor. Elop’a göre bu iki rakip platformda “bir akıllı telefon için ihtiyaç duyulacak kadar çok el feneri uygulaması” bulunuyor. Aslında Elop’un dikkat çekmek istediği nokta toplam uygulama sayısından çok nitelikli uygulama sayısı. Bu açıdan bakıldığında nitelikli ve kullanıcıların ihtiyaç duyacağı uygulama sayısının sadece yüzler seviyesinde olduğunu iddia ediyor.

Elop hangi uygulamaların olmazsa olmaz olduğunu belirtmedi, ancak Nokia’nın sadece Windows Phone’un mevcut uygulama katalogunu kullanmakla kalmayacağını, bununla birlikte gerçekleştirmiş olduğu yazılım ortaklıklarının meyvelerini de toplayacağının altını çizdi. Buna bir örnek olarak Nokia Lumia 800 ile 710 ile birlikte tanıtılan ve Nokia’nın ESPN ekibiyle birlikte geliştirdiği ESPN spor uygulaması gösterilebilir.

Nokia’nın Lumia 800 ve Lumia 710 cihazları Windows Phone açılımında başlangıç niteliği taşıyor. Şirketin önümüzdeki dönemde farklı fiyat aralıklarında yeni Windows Phone cihazları çıkaracağı biliniyor. Bunların arasında daha önce Nokia Ace adıyla internete sızan ve Nokia Lumia 900 olarak lanse edilebileceği düşünülen akıllı telefon da yer alıyor.

İlgili – Bloomberg

İLGİLİ HABERLER