Teknoloji

Nokia’nın “selfie” Windows telefonu Lumia 730 kendini gösterdi

lumia-730-debian-red-sizinti-080814

Microsoft’un “selfie” telefonu hakkında daha fazla ipucu ortaya çıkıyor. Windows Phone Central sitesi Microsoft’un yakın zamanda çıkarmayı planladığı gibi telefondan biri olan Nokia Lumia 730’a ait olduğunu öne sürdüğü fotoğrafları yayınladı.

Fotoğraflar Nokia hayranlarına pek de yabancı gelmeyecek açık yeşil renkte bir telefonu gösteriyor. Tasarım da Nokia’nın geçen yılın ilk yarısında piyasaya sürdüğü Nokia Lumia 720’nin takipçisi bir cihaz olacağını gösteriyor. Microsoft’un cihazlar birimi şefi Stephen Elop geçtiğimiz günlerde şirket içinde düzenlenen bir toplantıda”Superman” kod adlı bir cihazdan bahsetmiş ve Lumia 730’un varlığını bu şekilde doğrulamıştı.

Söz konusu cihaz önünde yer alan 5 megapiksel kamerası nedeniyle “selfie” telefonu olarak da adlandırılıyor. Aslında piyasada 5 megapiksel veya üstü çözünürlükte olan birçok telefon mevcut ve bunlar özel olarak “selfie” telefonu olarak nitelendirilmiyor. Herhalde Microsoft’un bu telefonu “selfie” çekimini daha iyi hâle getirecek çeşitli yazılımsal eklentileri bulunacaktır.

Nokia Lumia 730’un 4.7 inç ekran barındırması bekleniyor. Fotoğrafların bir tanesinde ekranda bellenim güncelleme yazılımının çalıştığı görülüyor. Buradan da cihazın kod adının en azından şimdilik “Debian Red” olduğu anlaşılıyor.

Bu yeni Nokia Lumia telefonunun ne zaman çıkacağı henüz bilinmiyor. Ancak dedikoduların miktarı arttığına göre, fazla uzakta olmadığı söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER