Eğlence

Nokia’nın müzikle gelmesine çok az kaldı

Nokia’nın birkaç yıldır yurtdışında faaliyet gösteren mobil müzik indirme servisi Comes with Music sonunda Türkiye’de de faaliyete geçiyor. Aslında Comes with Music işin cep telefonu tarafında çalışan bir servis olacak. Esas yükü çekecek olan ise Ovi Müzik servisi.

Nokia’nın Mayıs ayında Türkiye’de satışa sunacağı X6 16GB modeliyle birlikte Ovi Müzik servisi de fiilen çalışmaya başlayacak. Ovi Müzik’ten içerik indirmek isteyenlerin Comes With Music servisini barındıran bir X6 cep telefonu satın almaları gerekecek. Comes With Music servisini telefondan ayrı bir şekilde satın almak mümkün olmayacak. Tam tersi şekilde sadece X6’yı satın almak da mümkün değil. Bu da demek oluyor ki, Ovi Müzik mağazasından müzik indirmek şu an için sadece Nokia X6 Comes With Music cep telefonuyla mümkün olacak.

Nokia X6 16GB ile ilgili ayrıntılı bir incelemeye önümüzdeki günlerde yer vereceğiz. Şimdilik Ovi Müzik servisine göz atalım. Nokia’nın Ovi Müzik Türkiye mağazasında yerli-yabancı toplam 4 milyon şarkı bulunuyor. Yerli şarkılara baktığımızda MÜYAP’ın anlaşmalı olduğu plak şirketlerine bağlı sanatçıların yanı sıra bağımsız plak şirketlerinin sanatçılarına da yer veriliyor. Albüm, sanatçı ve şarkı bazlı listelemelerin yanı sıra farklı kişilerin tavsiye ettiği listeler de Ovi Müzik’te yer alıyor. Şarkıları bilgisayarınıza indirip telefona atabileceğiniz gibi doğrudan telefona da indirebiliyorsunuz, ki mobil operatörlerin sunduğu servisleri saymazsak bu Türkiye’de bir ilk sayılabilir. Ovi Müzik’ten şarkı indirebilmek için Comes With Music servisinin üyesi olmanız gerekiyor. X6’yı satın alanlar telefonun kutusunda bir aktivasyon kodu bulacaklar. Bir Ovi üyelik hesabı oluşturduktan sonra verilen bu aktivasyon kodu aracılığıyla Comes With Music aktivasyonu da gerçekleştirilmiş olacak. Bundan sonra bir sene boyunca istediğiniz kadar şarkıyı indirip bilgisayarınızda veya telefonunuzda saklama hakkına sahip olacaksınız. Bir sene bittikten sonra bile şarkılarınız sizinle kalmaya devam edecek. Ovi Müzik’te sunulan şarkılar DRM korumalı WMA formatında. CD’ye yazılamıyor. Her üç ayda bir farklı bir bilgisayarı Ovi Müzik’e tanıtma imkanı sunuluyor. Tek bir Ovi Müzik hesabı sadece tek bir telefonda çalışıyor. Yani ikinci bir Comes With Music destekli telefonda aynı hesabı kullanmanız mümkün değil, bize böyle söylendi.

Nokia X6’nın lansmanı gelecek hafta Pazartesi günü İstanbul Suada’da düzenlenecek bir etkinlikle gerçekleştirilecek. Emre Aydın ve Sıla da lansmanda birer konser verecekler. X6 ile birlikte Comes With Music – Ovi Müzik servisleri de tanıtılmış olacak. Nokia yeni müzik servisinin tanıtımına fazlasıyla odaklanacak gibi görünüyor. Çeşitli sanatçılarla bu yeni servisi tanıtan videolar çekilmiş bile…

Bakalım Nokia Comes With Music Türkiye’de beklediği ilgiyi görebilecek mi?

İlgili – Nokia (X6 16 GB Comes With Music Edition)

İLGİLİ HABERLER