Manşetler

Nokia’nın ilk Windows Phone modelleri W7 ve W8 olabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nokia’nın en büyük muhaliflerinden, ancak aynı zamanda Nokia içinden dedikoduları aktaran önemli kaynaklarından biri olan Eldar Murtazin, Nokia’nın mevcut Windows Phone cihaz planlarıyla ilgili bazı bilgilere sahip olduğunu iddia ediyor.

Nokia’nın adlandırma stratejisi dahilinde yeni Windows Phone cihazlarının “W” etiketi taşıyacağı da Murtazin’in iddiaları arasında. Buna göre X7‘nin donanımı etrafında geliştirilecek W7 modeli ve Nokia’nın gelişmiş bir kameraya sahip olan N8 modelini baz alan W8 modeli çıkacak ilk Windows Phone cihazları arasında olacak. Murtazin’e göre Nokia’nın tüm Windows Phone prototipleri Microsoft’un WP gereksinimlerine uygun şekilde Qualcomm yongasetlerini barındırıyor.

W7 modeli şu anda dahili geliştirme çalışmaları için kullanılıyor ve Murtazin’e göre piyasaya çıkacak ilk Windows Phone cihazı olacak. Bu modelde 8 megapikse otomatik odaklı ve flaşlı kameranın yer alacağı belirtiliyor. W7’nin kendisine HTC Mozart’ı hatırlattığını iddia eden Murtazin Nokia’nın 2012 için bir düzine Windows Phone cihazı planladığının da altını çiziyor.

Murtazin’in aktardıkları şu anki durumu ifade ediyor. Nokia’nın ilk Windows Phone cihazını piyasaya süreceği 2011 sonu ya da 2012 başına kadar planlarda çeşitli değişiklikler olabilir.

İlgili – Habrahabr

İLGİLİ HABERLER