Manşetler

Nokia’nın ilk Android telefonu giriş seviyesinde olacak ve MWC’de tanıtılacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nokia’nın bu ay içinde düzenlenecek Mobil Dünya Kongresi’nde bir Android telefonu tanıtması bekleniyor. Nokia’nın mühendislerinin Microsoft Nokia’nın cihaz birimini satın almadan önce bir Android cihazı geliştirdiği söyleniyordu.

nokia-normandy-170114-1Wall Street Journal’ın konuyla yakından ilgili kaynaklardan aldığı bilgilere göre Nokia’nın Android cihazı gelişmekte olan pazarları hedefleyecek. Bu da söz konusu telefonun giriş seviyesinde olacağını gösteriyor. Haberde telefonun Google tarafından geliştirilen işlev ve uygulamalardan yoksun olacağı, bunun yerine Here Maps veya Mix Radio gibi Nokia ve Microsoft tarafından geliştirilen servislerin ve uygulamaların ön planda bulunacağı belirtiliyor.

Microsoft ve yeni tepe yöneticisinin Nokia’nın Android telefonunu mobil pazarda yeni bir çığır açmak için kullanmayı planlayıp planlamadıkları bilinmiyor. Ne var ki, Wall Street Journal’ın söylediğine göre, Microsoft’un Windows Phone işletim sistemi sadece üst sınıf Lumia telefonlarıyla gelecek, Nokia markalı Android telefonlar da daha düşük teknik gereksinimleri sayesinde giriş seviyesinde müşteri arayacak.

Nokia’nın ilk Android telefonu daha önce Normandy kod adıyla anılıyordu, ancak şimdilerde ondan Nokia X adıyla bahsediliyor. Bu aralar telefonla ilgili epey bir sızıntı oluyor, geçtiğimiz hafta da CamSpeed veritabanında bu cihazın kayıtlarına rastlandı. Sızan teknik özelliklerine göre Nokia’nın ilk Android cihazında 5 megapiksel veya 3 megapiksel kamera bulunacak. Android 4.1’in özelleştirilmiş ve çeşitli özellikleri ayrılmış bir versiyonu ve çift SIM kart desteği, 512 MB RAM, 4 GB dahili hafıza, microSD kart yuvası, 1500 mAh kapasiteli pil de öne sürülen diğer özellikler arasında bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER