Teknoloji

Nokia’nın gidişatı Anssi Vanjoki’yi korkutuyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nokia’nın eski akıllı telefon şefi Anssi Vanjoki, Finlandiyalı şirketin mevcut yörüngesiyle ilgili korkularını ifade etti, Nokia’nın durumunu korkuyla takip ettiğini belirtti. Kauppalehti gazetesine, Nokia’nın iç karartıcı 2011 ikinci çeyrek finans raporu duyurusunun ardından görüş bildiren Vanjoki hiçbir şirketin altın devrinin sonsuza kadar süremeyeceğini vurguladı.

Nokia, geride kalan üç aylık dönemde 487 milyon avroluk operasyon zararı açıkladı ve 2010’un ikinci çeyreğinden yüzde 7 oranında düşük olacak şekilde 9.275 milyar avroluk net satış gerçekleştirdi. Bununla birlikte şirket, Apple’ın da katkılarıyla 430 milyon avroluk lisans gelirini deftere yazmayı başardı.

Eski baş yönetici Olli-Pekka Kallasvuo’nun geçen yıl ayrılmasının ardından, Anssi Vanjoki’nin adı CEO’luk için en kuvvetli adaylar arasında geçiyordu. Ne var ki, Nokia Yönetim Kurulu eski bir Microsoft yöneticisi olan Stephen Elop’u direksiyona geçirmeyi tercih etti. Ardından Vanjoki, yeni fırsatları arama zamanının geldiğini düşünerek görevini bıraktı.

Vanjoki’nin Nokia ile imzalamış olduğu rekabet etmeme anlaşmasının süresi Eylül 2011’de doluyor. Yöneticinin bu tarihten sonra ne yapacağı sadık Nokia fanları tarafından büyük bir ilgiyle izleniyor olmalı. Vanjoki’nin Stephen Elop’un Nokia’yı götürdüğü yönden hoşnut olmadığı açık bir şekilde görülüyor.

İlgili – ZOMGitsCJ

İLGİLİ HABERLER