Manşetler

Nokia’nın eylülde beklenen yeni Symbian cihazlarıyla ilgili ayrıntılar internete sızdı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nokia’nın bu yıl içinde ilerleyen zamanlarda piyasaya çıkaracağı iddia edilen cihazların ayrıntıları çoğu zaman olduğu gibi yine internete sızan fotoğraflarla ortaya çıktı. Her ne kadar ortada henüz resmi bir duyuru olmadığı için bunlar dedikodu statüsünde olsa da, her dedikoduda az da olsa bir gerçeklik payı da vardır diye düşünerek gelişmeleri aktarıyoruz.

Nokia’nın bir süredir piyasada olan C7 modeli ilerleyen haftalarda veya aylarda yeni bir versiyonla yeniden karşımıza çıkacak. Nokia C7-01 Helen olarak adlandırılan cihazın Avrupa’da 300 avroluk fiyat etiketiyle çıkması bekleniyor. 3.5 inç’lik ClearBlack LCD, 8 megapiksellik otomatik odaklı kamera ve 1 GHz’lik işlemci barındıracak bu cihazın Symbian Belle sürümüyle çalışacağı söyleniyor.

Daha Symbian Anna yeni yeni yayılırken Belle ile karşılaşmak biraz sürpriz oldu. Görünüşe göre, Nokia bu yıl içinde ikinci bir güncelleme paketi daha çıkaracak. Cindy adı verilen, Nokia 600 ve C6-0x adını taşıyacağı düşünülen cihazın ise 3.2 inç AMOLED ekran, 1 GHz işlemci, 5 megapiksel kamera, NFC teknolojisi, FM alıcı gibi teknik özelliklere sahip olması ve 2011’in üçüncü çeyreğinde 260 avroluk fiyat etiketiyle satılacağı tahmin ediliyor.

Nokia Zeta C700 olarak adlandırılan cihazınsa 8.8 mm’lik kalınlığa sahip, yani oldukça ince bir telefon olduğu, 1 GHz işlemci, 5 megapiksel kamera, NFC ve FM radyo alıcısının bulunacağı belirtiliyor. Bir diğer Nokia akıllı telefonu olarak kullanıcılarla buluşmaya aday olan Fate ise 3.2 inç TFT ekranlı, 1 GHz’lik işlemciyle çalışan bir cihaz olarak anılıyor. 5 megapiksellik kamera taşıyan bu cihazın fiyatının da 300 avronun altında olacağı iddia ediliyor.

Tüm bu Nokia cihazlarına ait dedikoduların kaynağı Eldar Murtazin, yani doğru çıkma ihtimâli oldukça yüksek. Yine de, Murtazin’in de ara sıra ıska geçtiğini göz önünde bulundurarak ihtiyatlı şekilde beklemekte fayda var. Bu arada Eldar Murtazin bir başka tweet’inde bu cihazların eylülden önce çıkmayacağı ve tümünün nHD çözünürlüklü ekrana sahip olacağını iddia ediyor. Söz konusu cihazlar Nokia’nın piyasaya sürmeyi hedeflediği 150 milyon Symbian cihazının arasında yer alıyor olmalı, ne dersiniz?

İlgili – Nokia C7-01 Helen
İlgili – Nokia Cindy
İlgili – Nokia Zeta C700
İlgili – Nokia Fate

İLGİLİ HABERLER