Teknoloji

Nokia’nın 2011’de çıkaracağı MeeGo akıllı telefonunun adı belli oldu: Nokia N950

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nokia’nın baş teknoloji yöneticisi Rich Green şirketin ilk MeeGo cihazının adını Nokia N950 olarak açıkladı. Nokia N950’nin 2011’in ilerleyen zamanlarında piyasaya çıkması bekleniyor. Nokia’nın geçtiğimiz hafta düzenlediği Geliştirici Günü etkinliğinde konuşan Green, yazılımcılara N900’ün halefi olan N950’yi gösterdi. Nokia MeeGo cihazına verdiği bu ad ile mevcut adlandırma çizgisinin dışına çıkmış oluyor, ancak bir yandan da 2009 yılında çıkan Maemo tabanlı N900’ün geleneğini takip ettiriyor.

Söz konusu etkinlikte N950’nin herhangi bir fotoğrafı gösterilmedi, ayrıca Green bu cihazın tasarımı ve işlevleri hakkında da herhangi bir ipucu vermedi. MeeGo teknolojisi için yapılmış birçok işin olduğuna dikkat çeken Green oldukça ilginç bir kullanıcı arayüzünün ve platform tasarımının geliştirildiğini ve bunun şık bir tasarımda sunulacağını söyledi. Nokia N950 sadece dokunmatik ekrana sahip bar tipinde bir telefon olabilir. Daha önce internete sızan ve MeeGo ile çalıştığı söylenen Nokia N9-00’da ise kızaklı bir QWERTY klavye yer almaktaydı.

Rich Green Nokia N950’nin ana akım kullanıcı kitlesini hedefleyen bir akıllı telefondan çok bir geliştirme platformu olarak kabul görmesi gerektiğini söyledi. Zaten Nokia da çıkaracağı MeeGo cihazının mobil ekosistemlerde geleceğe dair fırsatların ölçülmesi için bir test ortamı olarak kullanılacağını açıklamıştı.

İlgili – My Nokia Blog

İLGİLİ HABERLER