Teknoloji

Nokia’dan 15 avroluk bisiklet şarj aleti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Dinamo ile çalışan bisiklet şarj cihazları yeni sayılmaz, ancak Nokia gibi küresel bir şirketten 15 avroluk bir bisiklet şarj kiti görmek oldukça şaşırtıcı ve sevindirici.

Nokia 10 dakikalık, 10 km/h hızda bisiklet sürüşüyle 28 dakikalık konuşma süresi ya da 37 saatlik bekleme süresine yetecek kadar enerji depolanıyor. Öncelikle gelişmekte olan pazarları hedefleyen bu araç yıl sonuna kadar tüm dünyada satışa çıkmış olacak. Şarj kiti paketinin içinde gidon tutacağı, dinamo ve 2-mm’lik şarj ucu yer alıyor.

N97, N900 ve yakında çıkacak olan N8 gibi cihazlar micro USB üzerinden şarj oldukları için bir micro USB adaptörü satın alıp bu şarj kitiyle kullanabilirsiniz. Aslında micro USB üzerinden şarj olan tüm cihazları micro USB adaptörünü kullanarak şarj etmek mümkün sayılır. Nokia’nın ücretsiz Ovi Haritalar servisinin yüklü olduğu bir cep telefonuyla kullanılacak bu şarj adaptörü, haftasonu yapacağınız uzun bisiklet yolculuklarında size fazlasıyla kolaylık sağlayacaktır. Tam da Amsterdam’lık bir cihaz…

İlgili – Engadget

İLGİLİ HABERLER