Teknoloji

Nokia’daki yenilik çalışmalarında son halka yeni marka ve punto: Nokia Pure

Nokia’nın “Nokia Sans” olarak adlandırılan ve şirketin alamet-i farikası hâline gelen puntoları tüketici elektroniği endüstrisinin değişmezleri arasında yer almış gibi görünüyordu. Böyle basit gibi görünen bir karakterin, bir marka için güçlü bir marka tanınması sunması parayla satın alınacak birşey değil, geçen uzun yılların sonunda şimdi bulunduğu noktaya gelmiş durumda.

Ancak herşeyin giderek hızlı bir şekilde dinamikleştiği bir ortamda Nokia’nın da değişimden etkilenmemesi mümkün değildi. Finlandiyalı şirket, belki de kendisi için kolay olmayan bir karara imza attı, yıllardır kullandığı Nokia Sans puntolarında vazgeçerek, bunun yerine Nokia Pure adı verilen yepyeni, yüksek kullanımı güzellikle birleştiren yeni bir yazı tipi kullanmaya başladı.

Stephen Elop’un şirketin başına geçtiği Eylül 2010’dan bu yana meydana gelen değişimlere bakacak olursak, şirketin puntolarında yapmış olduğu bu son değişikliği de şaşkınlıkla karşılamamak gerekiyor. Şirket akıllı telefonları için yıllardır desteklediği Symbian’ı bir kenara bırakarak Windows Phone platformu üzerinde çalışmaya başlamıştı. Bu büyük değişimi yeni adımların izlemesi gerekiyordu ve görünen o ki, yeni Nokia Pure da şirketin üreteceği yeni cihazlarda yer alarak bu değişimi yansıtacak. Nokia yayınlamış olduğu ve 800’ün üzerinde kelime barındıran basın açıklamasında yeni puntonun mobil ve dijital ortamlar için özel olarak tasarlandığının altını çiziyor.

İlgili – Nokia Conversations
İlgili – Nokia

İLGİLİ HABERLER