Teknoloji

Nokia yıl sonunda Windows 8 ile çalışan bir tableti piyasaya sürebilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nokia’nın Windows Phone serisi cihazları henüz tamamen piyasaya çıkmasa dahi teknoloji dünyasında adından oldukça sık söz ettiriyor. Apple ve Google’ın hakimi olduğu mobil işletim sistemi pazarında söz sahibi olmak isteyen Microsoft ile Apple ve Samsung gibi üreticiler karşısında akıllı telefon pazarında yeniden güçlü bir hale gelmek isteyen Nokia’nın işbirliğinin sonuçlarını herkes merakla bekliyor.

Ancak DigiTimes’ın haberine göre ikilinin pazarın büyük oyuncularına karşı açtığı savaş akıllı telefonlar ile sınırlı kalmayacak ve Nokia yıl sonunda Windows 8 işletim sistemine sahip bir tableti piyasaya sürecek. DigiTimes’ın üretim kaynaklarından aldığı bilgilere göre söz konusu tablet Windows 8 işletim sisteminin yanı sıra 10 inçlik bir ekrana ve çift çekirdekli Qualcomm işlemciye sahip olacak. Nokia CEO’su Stephen Elop da daha önce yaptığı konuşmalarda Microsoft ile ortaklıklarındaki temel felsefenin tablete de rahatlıkla uyarlanabileceğini dile getirmişti.

Nokia, Windows Phone işletim sistemine sahip cihazları piyasaya süren ilk üretici değil ancak üst sınıf akıllı telefonlarında sadece Windows Phone işletim sistemini kullanmayı tercih eden tek üretici konumunda. Nokia’ya göre Microsoft ile yapılan işbirliği tek platform üstüne odaklanmayı ve donanım geliştirmede daha iyi sonuçlar almayı sağlıyor.

Nokia’nın Microsoft ile olan işbirliği çerçevesinde tablet üretimine de gireceği ilk defa geçtiğimiz sene Nokia Fransa’nın genel müdürü tarafından dile getirilmişti. Ancak kendisinin tabletin piyasaya çıkış tarihi olarak öne sürdüğü haziran ayı kulağa pek mantıklı gelmiyor. Zira, Microsoft’un Windows 8’i ne zaman piyasaya süreceğini dahi henüz bilmiyoruz. Ancak, bu tabletin piyasaya çıkışı ile beraber hem Nokia hem de Microsoft rakipleri ile mücadelelerinde önemli bir silaha edinmiş olacaklar.

İlgili – DigiTimes

İLGİLİ HABERLER