Teknoloji

Nokia X’e 1 milyon ön sipariş geldiği bilgisi tartışma yarattı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nokia X’in siparişe sunulmasının üzerinden sadece dört gün geçmesinin ardından Nokia’nın Weibo hesabından sadece Çin’de 1 milyon ön sipariş rakamına ulaşıldığı şeklinde paylaştığı bilgi tartışma yarattı. Bir açıdan bakıldığında doğru görünen bu açıklamanın biraz abartı barındırdığı da öne sürülüyor.

nokia-x-android-240214-1Yıllardır süregelen beklentilerin ardından Nokia en sonunda Android tabanlı cihaz çıkarma hamlesine girişti, ancak Google’ın sertifikalı Android platformuna yönelmek yerine açık kaynak kodlu Android projesini temel alan, içinde Google’ın uygulama ve servisleri yerine Microsoft ve Nokia muadillerini barındıran özelleştirilmiş bir Android sürümü geliştirdi.

Nokia X serisi altında sunulan cihazlar 100 avro civarındaki fiyatlarıyla tüketiciler için bir hayli uygun görünüyor, doğal olarak gelişmekte olan pazarları hedefliyor. Geçtiğimiz hafta içinde ön siparişe sunulan cihazın Çin’de 1 milyon rakamına eriştiği şeklindeki açıklama bu cihazı Çin’de pazarlayan sitelerden biri olan JD.com tarafından da destekleniyor, ne var ki bu rakamların aldatıcı olabileceği de söyleniyor.

Ön sipariş sürecinin sadece kullanıcı girişi yapma ve “ön sipariş” butonuna basmayla sınırlı olduğu belirtiliyor. Herhangi bir ödeme veya başka formların doldurulmasının söz konusu olmadığı bu ön sipariş süreci dahilinde JD.com sitesi tüketicilerin varolan her bir Nokia X renginden bir tane ön sipariş vermesini sağlayan bir yöntem izliyor, bu da bir müşterinin en fazla dört adet cihaz siparişi verebileceğini gösteriyor.

Anlayacağınız herhangi bir kullanıcı bir seferde dört tane Nokia X cihazının ön siparişini verebilir. Bu da 1 milyon ön siparişin 1 milyon kişinin Nokia X siparişi vermemiş olabileceğini gösteriyor.

Tabii ki, bu ince bir ayrıntı ve Nokia X’in yoğun ilgi gördüğü gerçeğini fazla değiştirmiyor. Tabii ki, Nokia X’in esas performansını birçok ülkede satışa çıktıktan sonra ölçmek mümkün olacak. Nokia’nın Android tabanlı cihazlarının yakında Türkiye’de de satışa sunulması bekleniyor.

İlgili >> LiveSide.net

İLGİLİ HABERLER