Teknoloji

Nokia X6 Comes With Music Edition 4 milyon şarkıyla birlikte geliyor

Nokia X6 geçtiğimiz hafta test etmemiz için elimize ulaşmıştı. Bu cihaz inceleme için elimizde beklerken Nokia Türkiye bu cihazın lansmanını dün İstanbul Suada’da düzenlemiş olduğu bir partiyle gerçekleştirdi. Nokia X6 Comes With Music Edition adıyla sunulan bu cihaz Nokia’nın Ovi Müzik adlı müzik portalı üzerinden 4 milyon şarkılık bir müzik kütüphanesini sahiplerinin emrine sunuyor.

Nokia X6, Turkcell tarafından düzenlenecek kampanya kapsamında ayda 69 TL’lik ödemelerle, 24 ay karşılığında tüketicilere sunulacak. Bu kampanya kapsamında aylık 1 GB’lık veri paketi ve haftasonu sesli görüşme ve SMS paketi sunulacak. Kontratla uğraşmak istemeyenler ise 486 Euro karşılığında bu cihaza sahip olabilecekler. World kart sahipleri 10 taksit karşılığında bu telefonu satın alma imkanı bulacaklar. Ayrıntıları aşağıdaki basın bülteninde bulabilirler.

BASIN BÜLTENİ

Donanımlı bir cihazda Ovi Müzik’e sınırsız erişim için Nokia X6 Comes With Music Edition Turkcell’de

4 milyondan fazla parçanın sunulduğu Ovi Müzik mağazasına sınırsız erişim sunan ve indirilen bütün parçaların ömür boyu saklanmasına olanak tanıyan Nokia X6 Comes With Music Edition Mayıs ayı içinde Turkcell avantajlarıyla satışa sunuluyor.

3 Mayıs 2010, İstanbul – Mayıs ayından itibaren Türkiye’nin lider operatörü Turkcell avantajlarıyla sunulacak olan Nokia X6 Comes With Music Edition bugün Suadada gerçekleştirilen bir etkinlikte tanıtıldı. Dünyanın yasal ve dijital müzik deneyiminde yeni yollar keşfetmesine öncülük eden Nokianın sınırsız müzik indirme servisi Comes With Music, Türkiyede Nokia X6 ve Nokia 5235 ile birlikte sunuluyor ve 12 ay boyunca Ovi Müzikten sınırsız parça indirmeye olanak tanıyor. Mağazadan indirilen parçalar albüm kapak ve bilgilerini de içeriyor ve indirilen parçalar sonsuza kadar saklanabiliyor.

Türkiye Ovi Müzik kataloğunda Universal Music Group, Sony Music Entertainment, Warner Music Group ve EMI Music şirketlerinin yanı sıra birçok bağımsız şirketle de yapılan anlaşmalar sonucunda, 4 milyonu aşkın yerli ve yabancı parça bulunuyor. Ovi Müzik MÜ-YAP kataloğunun yanı sıra, şu anda hiçbir dijital platformda bulunmayan IMM ve Elec-trip arşivini de içeriyor. Ayrıca Universal Music Group şirketinin kataloğu da dijital olarak yalnızca Ovi Müzikte bulunuyor.

Türkiye Ovi Müzik kataloğunun, yıl sonuna kadar 2 milyon parça daha eklenerek genişletilmesi hedefleniyor. Nokianın plak şirketleri ve sanatçılarla yaptığı yakın çalışmalar sayesinde de Türkiyedeki müzik tutkunları sadece Ovi Müzik kataloğunda bulunan parçalara, bonus parçalara, remixlere ve diğer ek içeriğe erişebiliyor. Ayrıca kullanıcılar bu katalogdan diledikleri kadar şarkıyı ister Comes With Music cihazlarına isterlerse bilgisayarlarına  sınırsız olarak indirilebiliyor.

Nokia X6, 16 GB dahili belleği ve 3,2 inçlik dokunmatik ekranıyla güçlü bir eğlence cihazı. Müzik tutkunları ve sosyal kelebekler için mükemmel bir cihaz olan Nokia X6da fotoğraf, video ve web gezintisi için optimize edilmiş 16:9 geniş ekran bulunuyor. Ovi Mağazaya doğrudan erişim imkanı bulunan Nokia X6, 20 arkadaşı ve Facebook gibi sosyal toplulukları ana ekrana taşımaya olanak tanıyor.

OVI Müzik Servisleri Global Direktörü Adam Mirabella sınırsız müzik indirme servisinin şu anda 31 pazarda sunulduğunu ve bunun Nokiayı en büyük küresel dijital müzik sağlayıcısı haline getirdiğini belirterek, “Türkiyedeki müzik tutkunlarının yerli ve yabancı parçaların yanı sıra yalnızca Ovi Müzike özel içerikler sunan zengin kataloğumuzu, benzersiz ve heyecan veren servisimizi beğeneceklerinden eminiz” dedi.

Nokia X6 Comes With Music Edition ve kaçırılmayacak Turkcell avantajları

Mayıs ayı içinde Turkcell satış noktalarında kullanıcılarla buluşan Nokia X6 Comes With Music Edition Turkcell?lilere aylık 1 GB data paketi, haftasonu SMS ve ses paketi hediyesiyle birlikte 24 ay boyunca ayda 69 TLye satışa sunuluyor. Turkcell kontratsız olarak 486 Eurodan satışa sunulan Nokia X6 Comes With Music Edition için bu seçenekte World Carda 10 taksit olanağı tanınıyor.

Turkcell Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı  Lale Saral Develioğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Bugüne kadar Nokia ile çok başarılı ortak çalışmalar yürüttük. Türkiye?de birçok müzik severi memnun edeceğine inandığımız Nokia X6 Comes With Music Edition da bu başarılı çalışmalardan biri olacaktır. Bizim de dijital yasal müziğin yaygınlaşması vizyonumuz Nokianın vizyonuyla ile paralel. 2005 yılından bu yana 33 milyon kişi Turkcellle 70 milyon şarkı dinledi ve dinletti. Yani Turkcell olarak bugüne kadar Türkiye nüfusunun yaklaşık yarısına müzikle dokunduk. Şimdi de müzik tutkunları Nokia X6 Comes With Music Edition ile sınırsız müziğe Turkcell 3G hızıyla ulaştıklarında müzik keyfini çok daha iyi çıkaracaklardır” dedi.

Nokia X6 Comes With Music Edition tanıtım toplantısında bir konuşma yapan Nokia Türkiye Genel Müdürü Conor Pierce konuyla ilgili şunları söyledi: “Nokianın vizyonu insanların istediği müziğe, her zaman, her yerden ve uygun fiyatlarla erişebilmesidir. Bu vizyon doğrultusunda Nokia, Ovi çatısı altında topladığı servislerine müzik servisini de ekledi. Türkiyede sunduğumuz sınırsız müzik erişimi servisi tüketicilerin müziğe erişmeleri, müziği keşfetmeleri ve yasal müzik dinlemeleri için devrim niteliğinde bir yol sunuyor. Müzik endüstrisi ile yaptığımız işbirliği ile herkesin kâr sağlamasına olanak tanıyan yenilikçi bir iş modeli ortaya koyuyoruz. Türk müzik sektörünün de bu servisimizi desteklemelerinden ötürü memnuniyet duyuyoruz.”

Nokia Türkiye Genel Müdürü Conor Pierceın sözlerini destekleyen MÜ-YAP Başkanı Bülent Forta ise “MÜ-YAP olarak her türlü yasal müzik sunumunu destekliyoruz. Nokianın yaptığı anlaşmalarla Ovi Müzik kataloğunda tüketicilere milyonlarca yasal parça sunuyor olması Türk müzik endüstrisi açısından son derece olumlu bir gelişmedir? açıklamasını yaptı.

Suadada Emre Aydın ve Sıla konserleriyle devam eden Nokia X6 Comes With Music Edition tanıtım toplantısında katılımcılar doyasıya eğlendiler.

İLGİLİ HABERLER