Manşetler

Nokia X’in Çin’deki ön siparişleri 1 milyonu geçti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nokia’nın gelişmekte olan ülke pazarlarını hedefleyen açık kaynak Android tabanlı işletim sistemiyle çalışan Nokia X serisi akıllı telefonlar hedeflenen başarıya ulaşacak gibi görünüyor. Başarı için önemli kriterlerden biri sayılan Çin pazarında görülen ilgi bunu işaret ediyor.

nokia-x-ailesi-240214Gelen haberlere göre Nokia X için Çin’de şimdiye kadar gelen sipariş sayısı 1 milyonu geçti. Şirket bu bilgiyi Weibo hesabı üzerinden paylaştı. Nokia X’in bu ülkede sadece dört gündür ön siparişte olduğuna dikkat çekmek gerekiyor. Dağıtımların başlayacağı 25 Mart tarihinden sonra Çin’deki gerçek satış rakamları hakkında detaylı bir bilgi almak mümkün olacaktır. Bu da önümüzdeki birkaç haftanın öncesinde mümkün olmayacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Nokia X Android telefon hakkında bilmek istediğiniz her şey

Nokia’nın Windows Phone ile çalışan Lumia ve kendi geliştirdiği Symbian S40 tabanlı Asha serileri arasına yerleşen Nokia X serisi, açık kaynak kodlu Android projesini temel alan, içinden Gmail, Google Haritalar gibi Google uygulamalarının ayıklandığı, bunlar yerine Nokia ve Microsoft’un HERE Maps, Skype gibi karşılık gelen uygulamalarının yerleştirildiği özelleştirilmiş bir işletim sistemi. Nokia X’in Android platformu için geliştirilen uygulamaları çalıştırabiliyor olması, daha başlangıçta geniş bir uygulama ekosisteminin elde edilmesini mümkün kılıyor.

Giriş ve orta seviyeli Android telefonlar özellikle gelişmekte olan pazarlarda yüksek paylar yakalamak için büyük önem arzediyor. Aslında Nokia’nın elinde Asha gibi bir silah bulunuyordu, ancak şirket belki de sadece bu silahın rekabet için yetmeyeceğini düşünerek sahaya Nokia X’i sürmenin daha iyi olacağını düşünmüş olmalı.

Nokia X’in 89 avro gibi bir yurt dışı satış fiyatı bulunuyor. Ancak vergiler ve diğer ücretlerle birlikte bu rakamın Türkiye için 450-500 TL bandına çıkmasını bekleyebiliriz. Nokia X ilerleyen haftalarda Türkiye’de de piyasada olacaktır.

İlgili >> SlashGear, G for Games

İLGİLİ HABERLER