Manşetler

Nokia X A110 Android telefonuyla ilgili yeni detaylar sızdı

Nokia’nın bu ay sonunda tanıtmasını beklediğimiz ilk Android telefonuyla ilgili yeni bir detay daha sızdı. Nokia X A110 olarak adlandırılacağı öne sürülen cihaz bir online perakende mağazasında listelenmiş şekilde görüntülendi.

nokia-x-a110-mainguyen-140214

Cihazın teknik özelliklerine bakıldığında orta segmente mensup olacağı anlaşılıyor. Cihazda Microsoft ve Nokia tarafından hazırlanmış özel Android işletim sistemi ve uygulamaların çalışmasının yanı sıra dikkat çeken bir diğer önemli ayrıntı da 110 dolar gibi bir fiyatın biçilmiş olması.

Nokia X A110’da Android 4.4.2 KitKat’ın çalıştığı, çift çekirdekli 1 GHz işlemcinin bulunacağı belirtiliyor. 512 MB RAM ve 4 GB dahili hafıza da listelenen diğer teknik özellikler arasında bulunuyor. microSD kart yuvası sayesinde cihazın depolama alanını daha da artırmak mümkün olacak gibi görünüyor. Bluetooth 4.0 desteğinin varlığını da belirtmeden geçmemek gerekiyor.

Öte yandan 802.11b/g/n Wi-Fi ve Wi-Fi kişisel erişim noktası işlevleri de Nokia’nın ilk Android telefonunda bulunacak gibi görünüyor. Arkada yer alan 5 megapiksel kamera, bu cihazdaki tek kamera olarak dikkat çekerken, 4 inç ekran da 480 x 800 piksel çözünürlüğe sahip olacak.

Cihazı mağazasında listeleyen MainGuyen.vn sitesi, tahmin edeceğiniz üzere ürünü sayfasından kaldırdı, yani şu an için söz konusu sayfayı görmemiz söz konusu değil. Ancak aradaki sürede birileri bu ürünün sayfasını çoktan kayıtlara geçirdi, onlar sayesinde biz de Nokia X A110 ile ilgili bu son gelişmeyi aktarabiliyoruz.

Nokia’nın ilk Android telefonunu 2014 Mobil Dünya Kongresi’nde duyurması bekleniyor.

İlgili >> WMPowerUser

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER