Teknoloji

Nokia Windows Phone 7’i kendi isteğine göre şekillendirebilecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nokia Capital Markets Day’in öğleden sonraki oturumunda şirketin CEO’su Stephen Elop finansal durum ve stratejiler hakkında açıklamalar yapıyor. Elop’a Nokia’nın kendisini farklılaştırmak adına Windows Phone 7’deki herşeyi özelleştirebilme imkânının olup olmayacağı soruldu. Elop bu soruya coşkulu bir şekilde “Evet” cevabı verdi, ancak bunun devamında Nokia’nın Microsoft’un işletim sistemini isteğine göre biçip dikme konusunda kendisine verilen özgürlüğü aşırı şekilde kullanmayacağını da belirtti.

Nokia dikkatli davranacak ve alt katmandaki yazılımı ayarlarken uzaklara açılmak yerine uyumluluğu korumaya çalışacak. HTC’nin Windows Phone 7’ye kendi kullanıcı arayüzü Sense’i yerleştirmesine izin vermeyen Microsoft için de bu büyük bir değişiklik olacak.

Nokia’nın kendisine verilen bu özgürlüğü ne şekilde değerlendirdiğini ve amaca uygun şekilde farklılık yaratmakta başarılı olup olmadığını görmek için ilk Windows Phone 7 cihazını beklememiz gerekiyor. Engadget’ın içeriden aldığı bilgilere göre Windows Phone 7’li ilk Nokia cihazı 2011’in sonuna doğru çıkacak ve muhtemelen şu anda mevcut olan bir cihazda WP7 işletim sistemini göreceğiz.

İlgili – Engadget

İLGİLİ HABERLER