Manşetler

Nokia ve Microsoft arasında ortaklığı tanımlayıcı anlaşma imzalandı

Microsoft ve Nokia arasında kurulan ve geçtiğimiz şubat ayında duyurulmuş olan stratejik ortaklık iki şirket arasında imzalanan anlaşma ile desteklendi. İmzalanan bu anlaşmayı duyurmak amacıyla yayınlanan basın bülteninde Microsoft ve Nokia’nın 2012 yılından itibaren satışa sunulması beklenen bir Nokia Windows Phone cihaz portföyü geliştirmek için çoktan sıkı bir şekilde çalışmaya başladıkları belirtiliyor.

Yine de, Nokia markalı Windows Phone cihazını 2011 bitmeden görebileceğimize dair ümidimizi korumaya devam ediyoruz. Bu arada Nokia’daki yazılımcılar önemli uygulamaları ve servisleri Windows Phone’da da çalışacak hâle getirmeye başlamış. Haritalama ve navigasyon uygulamaları bunların başında geliyor. Windows Marketplace altyapısını kullanacak Nokia markalı küresel uygulama mağazasının hayata geçirileceği de belirtilenler arasında. Aslında burası sadece Windows Phone değil, Symbian ve Series 40 cihazlarına özel uygulamaların da sunulacağı bir yer olarak tarif ediliyor.

Öte yandan, anlaşma dahilinde Microsoft Nokia’ya para aktarımında da bulunacak. Bu para her iki ekip arasındaki fikri haklar paylaşım anlaşması kapsamında harcanacak.

İlgili – Nokia Conversations

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER