Teknoloji

Nokia uygulama geliştiricilerine ücretsiz E7 ve Windows Phone cihazı verecek

Nokia’nın Symbian’dan Windows Phone 7’ye geçme kararı alması birçok yazılım geliştirici tarafından sevinçle karşılanan bir hareket olmamıştır, ancak Finlandiyalı şirket kendisi için çalışan yazılımcı kitlesinin gönlünü almak için çeşitli hamlelerde bulunuyor.

Slashgear’ın haberine göre Nokia geçtiğimiz günlere Nokia Launchpad programının üyelerine bir e-posta göndererek onlara Nokia E7 akıllı telefon armağan edeceğini, bununla birlikte Nokia Windows Phone cihazı piyasaya çıktığında bundan da hediye edeceğini açıkladı.

Launchpad Nokia’nın mobil uygulama geliştirme programının adı. Yıllık 300 avro gibi bir fiyata sahip olan bu programın ilk yılı için herhangi bir ücret alınmıyor. Bireysel geliştiricilerin ve şirketlerin üye olabileceği bu program API ve SDK’lara erken erişim imkanı sunarken Ovi Mağaza promosyonları ve eğitim etkinliklerine davetiyeler bu program üyelerine temin ediliyor.

Ücretsiz cihaz temininin yanı sıra, bu değişimle birlikte Launchpad üyeleri tüm Nokia teknolojileri için önümüzdeki üç ay boyunca, 10 istek bildirimine kadar, ücretsiz teknoloji desteği alma ve geliştiricilerin kodladığı uygulamaları ücretsiz olarak deneyimleme imkânı bulacak. Bu arada kurumsal geliştirme desteğinin genişletilmesine dair bir söz de Nokia tarafından verilmiş bulunuyor.

İlgili – Slashgear

İLGİLİ HABERLER