Manşetler

Nokia Treasure Tag ile değerli eşyalarınızı daha kolay bulacaksınız

Nokia’nın bir süredir beklenen aksesuarlarından bir tanesi olan Nokia Treasure Tag nihayet resmiyet kazandı. Nokia Treasure Tag ve Lumia akıllı telefon sayesinde bundan böyle değerli eşyalarınızı bulmanız daha kolay hâle gelecek.

nokia-treasure-tag-190214

Nokia Treasure Tag 30 x 30 x 10 mm.’lik boyutları ve sadece 13 gr. ağırlığıyla rahatlıkla taşınan, bir kibrit kutusu büyüklüğünü geçmeyen kompakt bir aksesuar olma özelliğini taşıyor. NFC yardımıyla akıllı telefona bağlanabilen bu aksesuar aynı zamanda Bluetooth ayarları üzerinden de mobil cihazlara bağlanabiliyor.

Aksesuarla birlikte kullanılan Nokia Treasure Tag uygulaması Windows Phone Mağaza üzerinden sunuluyor. Eğer uygulama Lumia telefonunuzda bulunmasa bile, Treasure Tag ve telefonun eşleştirilmesinden sonra da Treasure Tag uygulamasının indirilmesinin gerekli olduğu kullanıcılara bildiriliyor.

Lumia telefonunuzun veya ona bağlı Treasure Tag aksesuarını iliştirdiğiniz eşyanın kaybolması durumunda, her ikisinin sesini de birbirinden çaldırmanız mümkün oluyor. Öte yandan Nokia Treasure Tag uygulaması sayesinde kaybedilen Treasure Tag bağlı eşyayı HERE destekli harita üzerinde göstermek mümkün oluyor.

Bir Nokia Lumia telefonuna aynı anda dört farklı Nokia Treasure Tag aksesuarı bağlanabiliyor. Böylelikle anahtarlık, çanta gibi önem arzeden eşyalara Treasure Tag bağlanıp bunlar akıllı telefon üzerinden kontrol edilebiliyor. Treasure Tag uygulaması içinde her bir eşyayı tanımlamak için ikon veya fotoğraf kullanmak mümkün oluyor.

Her bir etiketi Lumia cihazının Başlangıç Ekranına Canlı Kutucuk olarak eklemek mümkün oluyor. Üstelik bu kutucuğun renk kodu da etikete uyacak şekilde ayarlanıyor, kutucuk üstünde etiketin en son ne zaman görüldüğü bilgisi yer alıyor.

Eğer Nokia Treasure Tag’in bağlı olduğu eşyayı evde bırakacak olursanız, Tag üzerindeki tuşa uzun süreli bastığınız takdirde cihazı devre dışı bırakabilirsiniz. Ayrıca Nokia Treasure Tag uygulaması üzerinden alarmı kapatabilir veya cihazı uyku moduna sokabilirsiniz.

İçinde altı aya kadar çalışmasını sağlayacak jeton tipi pille gelen Nokia Treasure Tag’in pilini piyasada rahatlıkla bulabilirsiniz.

Nokia Treasure Tag’in cam göbeği, sarı, beyaz ve siyah olmak üzere dört farklı renk seçeneği bulunuyor. Cihaz nisan ayından itibaren yaklaşık 30 dolarlık fiyat etiketiyle dünya çapında piyasada olacak.

Nokia Treasure Tag, Lumia Black güncellemesinin yüklü olduğu Lumia telefonlarıyla çalışabiliyor. Ayrıca Treasure Tag’in Android ve iOS cihazlarıyla uyumlu uygulamaları da çıkacak. Yani bu aksesuarlar sadece Lumia telefonlarıyla çalışan özel ürünler olmayacak.

İlgili >> Nokia Conversations

İLGİLİ HABERLER