Teknoloji

Nokia telefonlara geri döneceğini işaret etti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nokia-n9-inceleme-00029

Nokia telefon birimini Microsoft’a satmış olabilir, ancak bu durum şirketin köklerine dönüş yapmasına engel olacak gibi görünmüyor.

Alman Manager Magazin dergisine bir röportaj veren Nokia CEO’su Rajeev Suri, şirketin cep telefonu işine geri dönmeyi düşündüğünü açıkladı. Uygun iş ortakları arayacaklarını söyleyen Suri, “Microsoft mobil telefonlar yapıyor. Biz basit şekilde bunları tasarlayabilir, daha sonra da marka adını lisanslanabilir hâle getirebiliriz.” diye konuştu.

Nokia şu anda 2016’nın dördüncü çeyreğine kadar markasını telefonlarda kullanma hakkına sahip değil. Açık şekilde görülüyor ki, şirket telefonları kendisi üretmek yerine adını lisanslamayı planlıyor. Bu tam anlamıyla Android ile çalışan Nokia N1 tabletiyle yapılan işlemdi. Nokia bir üreticiyle iş ortaklığı kuracak ve daha sonra telefona kendi markasını verecek. Bu strateji Polaroid tarafından da işletiliyor ve Nokia da gelecekte belirli sayıda cihaz için adını lisanslayacağının işaretini veriyor.

Nokia’nın telefonlara geri dönüş yapmayı planladığını açıklamasının Microsoft’un eski Nokia CEO’su Stephen Elop’un şirketten ayrılacağını duyurmasından bir gün sonraya denk gelmesi ilginç bir durum olarak değerlendirilebilir. Microsoft Nokia’dan kalan unsurları birer birer temizliyor, cihazlar ve Windows birimlerini tek bir iş birimi altında birleştiriyor.

İLGİLİ HABERLER