Teknoloji

Nokia Symbian^4 nitelendirmesine noktayı koydu, Qt yapısı için HTML5 desteğini duyurdu

Nokia geride bıraktığımız çeyreğe dair mâli raporunu ve 1800 çalışanını işten çıkarabileceğini açıklamanın yanı sıra Symbian ve MeeGo ortamlarını birleştirmekle ilgili stratejisini de düzene koyacağını duyurdu. Nokia’nın yeni yaklaşımının temelini Qt’nin uyarlanması oluşturuyor. Qt bundan böyle Nokia’nın uygulama geliştirme çerçevesinin temelini temsil edecek.

Bunun Nokia N8 satın almış veya almayı düşünenler için bir anlamı var. Bundan böyle Nokia markalı akıllı telefon satın alanlar, sonrasında Symbian platformuna getirilecek kullanıcı arayüzü değişiklikleri gibi her türlü geliştirmeyi cihazlarına indirme fırsatı bulacaklar. Böylelikle kullanıcıların Symbian^4’ün çıkışını beklemelerine gerek kalmayacak. Symbian^4 için planlanmış geliştirmeler hazır hâle geldiğinde duyurulacak ve sunulacak. Aslında, bundan böyle Symbian^3 ve Symbian^4 ayrı birer platform olarak anılmayacak, sadece tek bir ve sürekli gelişen bir platform olacak.

Öte yandan Nokia, Symbian ve MeeGo’nun HTML5 tabanlı web içeriklerini ve uygulamalarını destekleyeceğini duyurdu. HTML5 desteği hem internet tarayıcısında hem de Qt çerçevesinde geliştirilecek uygulamalarda sunulacak.

İlgili – Engadget (Basın Bülteni)
İlgili – Nokia Conversations

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER