Teknoloji

Nokia Pulse uygulamasını iOS ve Android’e getirmeyi planlıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nokia bir yandan geliştiricileri Lumia serisi Windows Phone cihazlarını daha farklı gösterecek uygulama geliştirmeleri konusunda teşvik etmeye çalışırken bir yandan da iOS ve Android gibi diğer platformlar için de uygulama geliştiriyor gibi görünüyor. Şirketin şu anda beta test aşamasında olan “Pulse” adlı uygulaması buna örnek olarak gösterilebilir.

Pulse uygulaması şirketin satın alma sonrası bir iştiraki hâline gelen Navteq’in harita bilgilerinin üzerine yer bildirimlerini, mesajları ve fotoğrafları ekliyor. Aslında bu tarz uygulamalar hem App Store’da hem de Android Market’te mevcut, ancak Nokia tarafından geliştirilen bir iOS veya Android uygulaması biraz daha fazla ilgi çekebilir. Pulse, şu andan Windows Phone, Symbian, MeeGo ve mobil web gibi platformlarda kullanılabiliyor.

Boston Business Journal ile bir mülakat gerçekleştiren Nokia Sosyal ve Konum Tabanlı Uygulamalar Küresel Şefi Başak Özer bu uygulamayı getirmek istedikleri sıradaki platformların iOS ve Android olduğunun altını çizdi. Özer, sosyal olmak için tüm platformlarda olmanın bir zorunluluk olduğunun altını çizdi. Her ne kadar Twitter veya Facebook’un önüne geçme bir niyeti olmasa da, Nokia sosyal ağ uygulamalarına daha fazla önem verecek gibi görünüyor.

İlgili – Boston Business Journal

İLGİLİ HABERLER