Teknoloji

Nokia patenti şirketin akıllı saat pazarına girmeyi düşündüğünü gösteriyor

Nokia’nın yeni bir cihaz konsepti için yaptığı patent başvurusu şirketin akıllı saat pazarına adım atmaya hazırlandığı düşüncesini akıllara getirdi. Sony ve Samsung gibi teknoloji devlerinin boy gösterdiği akıllı saat pazarında Pebble da E Ink ekranlı cihazıyla dikkat çekiyor. Önümüzdeki dönemde pek çok şirketin daha bu alana girmesi beklenirken, ortaya çıkan son patent Nokia’nın da bu konuda niyeti olduğunu gösteriyor.

nokia-akilli-saat-patent-181013

17 Ekim itibarıyla yayınlanan başvuruda ”çok parçalı, giyilebilir bir aksesuar” tanımlanırken, modüler yapıdaki tasarıma bakıldığında ortaya çıkan ürünün alışılagelmiş bir kol saatinden ziyade bir bilekliği andırdığı görülüyor. Birden fazla küçük ekran barındıran akıllı saatin ekranları kullanıcının tercihlerine göre kişiselleştirilebiliyor. Her ekranın cihazda farklı bir rol oynamasını planlayan Nokia, böylelikle kullanıcıların anlık ihtiyaçlarına paralel olarak ekranlardan dilediklerini yanında taşımasını amaçlıyor.

Patent başvurusunun 2012’nin ağustos ayında yapılması projenin bir süredir gündemde olduğunu gösterirken, Microsoft’un bu projeyi sürdürüp sürdürmeyeceği merak ediliyor.

İlgili >> Engadget, ABD Patent ve Marka Ofisi

İLGİLİ HABERLER