Manşetler

Nokia ucuz Android telefon projesi Normandy üzerine çalışmaya devam ediyor

Nokia’nın planlarından haberdar olan kaynaklar şirketin kendi Android telefonunu geliştirmekte olduğunu iddia ediyor. Normandy kod adıyla anılan ve Nokia içinde farklı adlarla da işaret edilen bu cihazın Finlandiyalı üreticinin düşük fiyatlı telefon açılımında bir sonraki adım olacak şekilde geliştirildiği iddia ediliyor.

nokia-normandy-android-111213

The Verge sitesinin belirttiğine göre Nokia, “Normandy” cihazı için Android’in Google tarafından sunulan versiyonunu kullanmak yerine, tıpkı Amazon’un Kindle Fire için yaptığı gibi özelleştirilmiş bir Android çeşidi geliştiriyor.

Geçtiğimiz ay @evleaks tarafından yayınlanan bir ürün fotoğrafında görünen Lumia tasarımlı, ancak ekran altında herhangi bir navigasyon tuşu barındırmayan cihazın Normandy olduğu düşünülüyor. Normandy’nin Skype ve bunun gibi popüler uygulamaların da aralarında bulunduğu Android uygulamalarını desteklediği belirtiliyor.

Microsoft’un Nokia’nın cihaz işlerini satın alma planlarına rağmen Finlandiyalı şirketin Android işletim sistemli telefon geliştirme çalışmaları yaptığı söyleniyordu. Ancak satın almanın tamamlanmasından hemen önce cihaz çıkar mı, yoksa Microsoft satın alma işlemi gerçekleştikten sonra Normandy çalışmalarını devam ettirir mi, bu durum henüz netlik kazanmış değil.

Farklı kaynakların The Verge sitesine aktardığına göre, Normandy Asha serisi cihazlarla aynı seviyede, hem ucuz olup hem de geleneksel akıllı telefon uygulamalarını çalıştıracak şekilde geliştirdi. Nokia, Series 40 tabanlı Asha serisine daha fazla uygulama getirmek için yoğun gayret gösteriyor, ancak bu çalışmaların sonuçları sınırlı oluyor. Amazon gibi özel bir Android versiyonu geliştirmek, en azından şirkete kendi eserini ortaya koyma, aynı zamanda Android için geliştirilmiş üçüncü taraf uygulamaları da çalışma fırsatı verir.

Normandy üzerine çalışan Nokia çalışanlarına cihazın 2014’te çıkacağı şeklinde planlama yapıldığı bilgisi verilmiş, ayrıca bir kaynak da Normandy çalışmalarının “tam gaz ileri” devam ettiğini fısıldamış. Eğer Nokia Normandy’yi Microsoft anlaşması tamamlanmadan önce çıkarmazsa, Microsoft çatısı altında düşük fiyatlı Windows telefonlarına rakip olacak bir Android telefonunun çıkması zor gibi görünüyor. Ancak iş dünyasında neler olacağı önceden kestirilemez, bu da bir gerçek.

İlgili >> The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER