Teknoloji

Nokia N9’un üretim hattındaki yolculuğu – Video

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nokia’nın yeni Windows Phone cihazlarını tanıtmasını beklediğimiz Nokia World 2011 etkinliği yarın başlıyor. Bunun öncesinde Finlandiyalı cihaz üreticisi Nokia N9 ile birlikte karşımıza çıkan tek parça polikarbon kasanın nasıl üretildiğine dair bir video yayınlandı. Aslına bakarsanız, bu videonun zamanlaması mantıklı, çünkü Nokia’nın N9’da kullandığı kasanın aynısını birkaç aydır Sea Ray olarak bildiğimiz ancak son hâliyle Nokia 800 adıyla karşımıza çıkmasını beklediğimiz cihazla birlikte gelmesi bekleniyor.

Nokia, N9 için farklı bir pazarlama stratejisi izliyor ve bu cihazı kısıtlı sayıda ülkede piyasaya sürüyor. Türkiye’de piyasaya çıkacak olan bu cihazı ABD, Kanada, Büyük Britanya, Fransa, Almanya, İspanya ve İtalya gibi ülkelerde bulmak mümkün olmayacak. Bu ülkelerde piyasaya çıkacak Nokia Windows Phone cihazlarının N9 ile rekabete girmemesi için böyle bir karar alındığı tahmin ediliyor. Neyse ki, Nokia N9’un tasarımından etkilenenler bu cihazın bir benzerini Nokia 800 sayesinde, Windows Phone işletim sistemiyle birlikte elde etmiş olacaklar.

Nokia N9’dan kısaca bahsetmek gerekirse, 3.9 inç’lik Gorilla Cam kaplı dokunmatik ekrana sahip olan bu cihazın önünde herhangi bir fiziksel tuş yer almıyor. Arkasında 8 megapiksel otomatik odaklı, Carl Zeiss optikli ve çift LED flaşlı kamera barındıran bu cihazın içindeyse 1 GHz hızında çalışan tek çekirdekli TI OMAP3630 işlemci ve 1 GB RAM bulunuyor.

Video: Nokia N9’un Yolculuğu

İLGİLİ HABERLER