Manşetler

Nokia N9’un piyasaya çıkışı için eylül ayı işaret ediliyor

nokia-n9-2011-06-21-2Nokia’nın MeeGo işletim sistemiyle çalışan ilk akıllı telefonu N9 ile ne zaman buluşulacağına dair tarihler ortaya çıkmaya başladı. Henüz Türkiye için net bir takvim olmasa da, yurtdışından 1-2 tarih bilgisi geldi. Örneğin, İsveç’te yayın yapan bir site Nokia N9’un bu ülkede 23 Eylülde piyasada olacağını duyurdu.

Konuyla ilgili bilgiyi veren sitenin Türkçe çevirisine aşağıda ulaşabilirsiniz. Biz de, yurtdışındaki sitelerde bu İsveç kaynaklı sitede yazılanları anlamak için Google Çeviri servisini kullanıyor. Ancak bu servisin yaptığı ufak tefek yanlışlar ortaya komik durumlar çıkarıyor, işte onlardan bir tanesiyle karşı karşıyayız. Söz konusu site Google Çeviri aracılığıyla çevrildiğinde, Nokia N9’da yer alan Gorilla Glass ekran camı Goril Dondurmaya dönüşüyor. Telefon ile dondurmanın ne ilgisi var diye düşünebilirsiniz, ortada sadece bir çeviri hatası var.

Bu arada Rus teknoloji analisti Eldar Murtazin de Twitter üzerinden Nokia N9 ile ilgili bir bilgi paylaştı. Murtazin’in paylaştığı bilgi İsveçli siteyi destekliyor. Buna göre, Nokia N9 eylül sonunda seçilmiş Avrupa pazarlarında piyasaya çıkacak. Rusya da Nokia N9’un pazara çıkacağı ilk ve ana pazarlardan olacak.

İlgili – MyNewsDesk
İlgili – Twitter (@EldarMurtazin)

İLGİLİ HABERLER