Manşetler

Nokia N9 için erken inceleme: Donanımı “mükemmele yakın”

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nokia’nın akıllı telefon pazarındaki stratejisi son günlerin en sıcak tartışma konularından bir tanesi. Görünüşe göre şirketin cepheye sürmeyi planladığı savaşçılar arasında gümüş zırhlı bir asker de yer alıyor. Nokia ile ilgili haberleri basına sızdırmakla ünlü Rus teknoloji gazetecilerinden Eldar Murtazin sayesinde Nokia’nın yakında çıkması beklenen cihazı N9 ile ilgili daha ayrıntılı bilgilere ulaşmak mümkün oluyor.

Murtazin, Nokia’nın yakında çıkması beklenen cihazıyla ilgili birşeyler yazdı. Yazısı ilk olarak donanıma odaklanıyor. Cihazın donanımının “mükemmele yakın” olduğuna dikkat çeken Murtazin bundan oldukça memnun kalmış. Nokia’nın donanımından yakınan kitlelere N9 ilaç gibi gelebilir. Bu durumda Nokia N9’un giderek daha da çetin hâle gelen akıllı telefon pazarında mücadele etmek için şansı kuvvetli olacaktır.

MeeGo ile yüklü gelen Nokia N9’un yazılımı Murtazin’in belirttiğine göre şu an için “pek de iyi değilmiş”. Ancak 2011’de işlerin değişeceğini de ummuyor değil. Tabii ki, Murtazin’in kullandığı cihazda çalışan MeeGo sürümü henüz geliştirme aşamasında olduğu için kesin bir yargıya varmak güç, kezâ 2011’de çıkacak olan Nokia N9’da MeeGo’nun son ve mükemmele yakın hâli çalışıyor olacak. Görünüşe göre Murtazin yazılım konusunda da MeeGo’ya güveniyor ve şimdiki hâlini de güven verici buluyor.

Murtazin Nokia N9’u “mükemmele yakın” olarak değerlendirebilir. Ancak burada tabii ki son karar tüketiciler de olacak. Onların zevkleri ve bakış açıları tabii ki Murtazin’den farklı olabilir. Yine de, Murtazin gibi birisinden iyi şeyler duymak Nokia’yı pek belli etmese de memnun etmiştir.

İlgili – HDBlog.it

İLGİLİ HABERLER