Teknoloji

Android 4.0.3 ile çalışan Nokia N9 kayıt altında – Video

Android 4.0 Ice Cream Sandwich ile çalışan Nokia N9‘un fotoğrafı geçtiğimiz hafta ortaya çıkmıştı. Alexey Rolyakov adlı bir yazılımcı MeeGo akıllı telefonunu çift işletim sistemiyle başlatılabilen bir akıllı telefona dönüştürmeyi başarmıştı. Roslyakov bu cihazın fotoğraflarından sonra şimdi de videosunu yayınladı.

Nokia N9’un açılışı sırasında ses tuşuna basıldığında MeeGo’nun yüklenmesi duruyor ve bunun yerine Android 4.0.3 sürümü çalışmaya başlıyor. Her çalıştırma girişimindeki gibi bu girişimde de bazı eksiklikler mevcut. Örneğin, batarya göstergesinin çalışmadığı belirtiliyor. Bu durum N9’un sürekli şarja bağlanması gerektiği şeklinde bir bildirim çıkıyor. Şebekeye bağlantıda da bazı kısıtlamalar söz konusu. OpenGL desteğinin de baş ağrılarına yol açtığı söyleniyordu. Bu durum Nokia’nın 2D/3D grafik desteğiyle ilişkilendiriliyor.

Her ne olursa olsun, 3.9 inç’lik ekrana sahip MeeGo telefonda Android 4.0’ı çalıştırabilme imkânı kulağa hoş geliyor. Alfa sürümün çok yakında çıkacağı da belirtildi.

Bu arada MeeGo Harmattan ile çalışan Nokia N9 incelememize de göz atmanaızı tavsiye ederiz.

Video: Nokia N9’da Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich

İlgili – NITDroid

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER