Teknoloji

Nokia N8’in çıkışı birkaç hafta gecikiyor, Genpatech N8 için ön talep almaya başladı

Nokia N8’in çıkışının gecikeceğine dair çıkan dedikodular doğru gibi görünüyor. Geçen hafta çıkan bir habere göre Hint analist Gaurav Hasabnis Nokia’nın N8 akıllı telefonun çıkışını Ekim ayı içine erteleyebileceğini, aslında bunun küresel çaplı bir gecikme olacağını belirtmişti. Ancak Nokia herşeyin yolunda olduğunu ve piyasaya çıkış için daha önce verdikleri 2010’un üçüncü çeyreği sonu zamanının hâla geçerli olduğunu açıklamıştı. Nokia N8’in Eylül ayı sonundan itibaren müşterilerin elinde olacağı söylenmişti.

Bu haberin çıkışından birkaç gün sonra Nokia’dan gelen resmi açıklama N8’in çıkışının birkaç hafta ertelendiğini gösteriyor. Nokia N8 için gelen ön siparişlerin beklentilerini fazlasıyla aştığını ve bu nedenle cihazın dağıtımını biraz öteye atmak zorunda kaldıklarını belirtiyor. Aralarında ABD’nin de bulunduğu bazı ülkelerde N8’in Eylül ayı sonunda çıkacağı söylenmişti, ancak geldiğimiz son noktada bu durum gerçekleşmeyecek gibi görünüyor. Nokia kullanıcı deneyimini mümkün olan en iyi seviyeye çıkarmaya çalıştığı için son rötuşları yapıyor olmalı.

Nokia’nın yayınladığı basın açıklamasının sonunda şirketin N8 için önceden sipariş vermiş olanların cihazlarını Ekim ayı içinde teslim almaya başlayacakları belirtilirken şirket kesin bir tarih belirtmekten kaçınıyor. Görünüşe göre, Nokia N8 üçüncü çeyrek penceresini kaçırıyor. En azından akıllı telefonun çıkışı tamamen askıya alınmıyor. Nokia’nın basın açıklamasına aşağıdaki bağlantıda yer alan basın bülteninden ulaşabilirsiniz.

Nokia N8’in Türkiye’de ne zaman çıkacağı henüz belli olmuş değil. Ancak Genpatech şimdiden Nokia N8 için ön talep toplamaya başlamış. Eğer Nokia N8’i satın alma konusunda ikna olduysanız buradan siz de ön talep başvurusunda bulunabilirsiniz.

İlgili – Phonescoop

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER