Teknoloji

Nokia N1 iki taraflı kullanılabilen USB Type-C konnektörüne sahip ilk cihazlardan oldu

nokia-n1-usb-type-c-181114

Bireysel mobil cihazlarda Nokia adı yeni duyurulan N1 tabletle yaşamaya devam ediyor. Bu cihazın teknik özellikler tablosuna baktığımızda şu ana kadar herhangi bir cihazda yer almamış olan ters yönde de kullanılabilir USB Type-C konnektör de bulunuyor.

Gelecek nesil USB kablolarının standardı olan bu konnektör üzerinde geçtiğimiz ağustos ayında uzlaşmaya varılmıştı. Çoğu şirketin ocak ayındaki CES tüketici elektroniği fuarından itibaren Type-C USB konnektörlü cihazları tanıtmasını bekliyoruz. Ancak Nokia, yeni tableti N1 ile birlikte bir ilki elde etmiş ve USB Type-C konnektörü cihazında sergileyen ilk yüksek profilli şirket oldu.

Ne var ki, Nokia N1’in piyasaya çıkışı 19 Şubat 2015’e denk gelen Çin yeni yılı zamanında gerçekleşecek. Bu da, USB Type-C konnektörüne sahip ve piyasaya çıkmış olan ilk cihazın Nokia N1 olmayacağı anlamına geliyor.

Her ne kadar Type-C gibi yenilikçi bir konnektör tipi barındırsa da, Nokia’nın yeni tableti en son standart olan USB 3.1 yerine daha yavaş ve eski USB 2.0 standardını destekleyecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER