Teknoloji

Nokia’nın iptal edilen akıllı saatini çalışır hâlde gösteren video internete sızdı

Nokia, 2014’te Lumia 930 üzerinde çalışırken bir yandan da akıllı telefonla birlikte tanıtacağı “Moonraker” kod adlı bir akıllı saat geliştiriyordu. Ancak Nokia’nın telefon işini Microsoft’un devralmasıyla bu plan rafa kalktı ve yazılım devi yola Microsoft Band ile devam etmeyi seçti. Moonraker’a ait fotoğraflar bundan iki yıl önce internete sızmıştı. Yeni bir video, piyasaya sürülmeyen akıllı saati çalışır vaziyette gösteriyor.

Nokibar rumuzlu YouTube kullanıcısı tarafından paylaşılan videoda akıllı saatin bazı temel fonksiyonları gösteriliyor. Saatin sürükleme tabanlı arayüzü sayesinde uygulama ve özellikler arasında gezilebildiği görülüyor. Fiziksel bir buton sayesinde kullanıcı arayüzü ve varsayılan saat yüzü arasında geçiş yapılabiliyor. Nokia Moonraker, tıpkı Apple Watch veya bazı Android Wear saatleri gibi, uzun süreli basışları da destekliyor. Nokia’nın cihaza e-posta, takvim, mesajlaşma ve bildirim desteği koymayı planladığı da biliniyor.

nokia moonrakerNokia Moonraker videosu izleyenlerde heyecan oluşturmayı başarıyor

Yayınlanan video, Nokia Moonraker’ın çok etkileyici bir cihaz olabileceğini gösteriyor.  Özellikle Microsoft Band’in de bekleneni vermemesi ve rafa kaldırılması, Moonraker’ın neler yapabileceğinin biraz daha fazla merak edilmesini sağlıyor. Ancak bu soruya yanıt almak imkansıza yakın görünüyor.

İLGİLİ HABERLER