Teknoloji

Nokia Microsoft’tan milyonlar değil milyarlar alacak

Nokia ve Microsoft arasındaki anlaşma birçok tartışmayı beraberinde getirdi. Bazıları Nokia’nın mantıklı bir adım attığını söylerken bazıları ise Finlerin Microsoft ile yaptıkları bu anlaşmayla pek de birşey elde edemeyeceklerini ileri sürdü. Nokia CEO’su Stephen Elop dün akşam Barselona’da düzenlenen “Nokia ile Bir Akşam” etkinliğinde Microsoft anlaşmasının neden mantıklı olduğunu izah etmeye çalıştı.

Elop, Microsoft ile anlaşmanın en önemli sebebinin para olduğunu söyledi. “Katkıda bulunduğumuz değere bakacak olursak, Nokia’ya iletilen değerin milyon değil milyar seviyesinde olduğunu görürüz.” diye konuşan Elop Microsoft’un kendilerine ne şekilde bir değer iletimi yapacağı konusunda açık konuşmadı, ancak Microsoft’un Nokia içinde bir truva atı gibi davranacağı düşüncesine de karşı çıktı.

Nokia CEO’su Finlilere verilen Bing ve Xbox gibi Microsoft teknolojilerini de kullanma fırsatına da değindi. Ayrıca Elop Windows Phone’un Nokia’nın konum tabanlı servislerine de bağlı hâle geleceğini belirtti. Ayrıca Nokia Microsoft üzerinden reklam gelirlerinden de pay alacak.

Microsoft açısından kazançların listesine baktığımızda, bu listenin şirketin alacağı telif haklarıyla başladığı ve anlaşmanın imtiyazlı olmayan doğasıyla bittiğini görüyoruz. Herhangi bir imtiyazın olmaması Nokia’yı oldukça rekabetçi bir ortamın içine düşürecek. Ayrıca Microsoft’un katkıda bulunacağı “milyarların” sayısının kritik bir önemi olacak.

İlgili – PhoneArena

İLGİLİ HABERLER