Manşetler

Nokia Microsoft ile Windows Phone işbirliğini duyurdu

Nokia Microsoft ile gerçekleştireceği işbirliğini duyurdu. Bu işbirliği Windows Phone’un Nokia’nın ana akıllı telefon platformu olacağı anlamına geliyor. Bu süreç kapsamında Symbian “franchise platformu”, MeeGo ise açık kaynak kodlu bir mobil işletim sistemi olarak konumlandırılacak.

Bu arada Nokia 2011 yılının sonlarına doğru bir MeeGo cihazını piyasaya sürmeyi planlıyor, ancak MeeGo platformu “yeni nesil cihazların, platformların ve kullanıcı deneyimlerinin üzerine odaklanacak uzun dönemli bir proje” olarak düşünülecek.

Microsoft anlaşmasının maddelerine baktığımızda Nokia’nın Bing haritalar servisini destekleyeceğini, Ovi Mağaza ve diğer içerik indirme portallarını da Windows Marketplace’a entegre edeceğini görüyoruz. 1 Nisan tarihinden itibaren iki yeni bölüm daha olacak. Akıllı Cihazlar adı verilen bölüm Symbian akıllı telefonlardan, MeeGo bilgisayarlardan, stratejik iş operasyonlarından ve “Windows Phone portföyünün geliştirilmesinden” sorumlu olacak ve Jo Harlow tarafından yönetilecek. Mary McDowell tarafından yönetilecek Cep Telefonları bölümü ise Nokia’nın “yeni milyar için web” stratejisini hayata geçirmek için çalışacak.

Şu anki Ovi Haritalar’ı destekleyen NAVTEQ ayrı bir bölüm olarak çalışmaya devam edecek.

İlgili – SlashGear

İLGİLİ HABERLER