Teknoloji

Nokia Meltemi üzerinde çalışmaya devam ediyor

nokia-asha-303-inceleme-00018Nokia’nın Series 40 işletim sisteminin yerini alması beklenen Meltemi işletim sistemiyle ilgili yeni haberler var. Reuters’a konuşan kaynaklar Linux tabanlı bu platformun geliştirme çalışmalarının sürdüğünü ifade etti. Bu işletim sisteminin Nokia’nın akıllı telefondaki gibi işlevlere sahip özellikler barındıran, daha makul fiyatlı cihazlarda gelmesi bekleniyor.

Meltemi’nin Maemo gibi bir kullanıcı arayüzüne ancak daha farklı bir çekirdeğe sahip olduğu belirtiliyor. Bunda Nokia’nın başlangıçtaki Maemo ekibinin işletim sisteminin geliştirme çalışmalarında bulunmasının rolü de bulunuyor olmalı. Ayrıca Meltemi’nin arkasında çalışan ekipte Nokia’nın geçen yıl satın aldığı Smarterphone OS işletim sisteminin arkasındakilerin de bulunduğu tahmin ediliyor. Nokia’nın pazardaki yayılımı giderek yaygınlaşan makul fiyatlı Android telefonlarına karşı rekabet edebilmek için daha iddialı bir işletim sistemine ihtiyacı var. Son Nokia Asha cihazlarında gelen Series 40’ta olumlu yönde geliştirmeler yapılmış olsa da, Meltemi’yle birlikte yeni bir soluk kazandırılması bekleniyor.

Nokia’nın Meltemi’yle çalışan cep telefonlarının ne zaman geleceği hususunda herhangi bir bilgi henüz yok. Ancak önümüzdeki eylül ayının sonunda Helsinki’de düzenlenecek Nokia World’de bu alanda yenilikler görebiliriz.

İlgili – Reuters

İLGİLİ HABERLER