Teknoloji

Nokia MeeGo cihazı N9’un satış rakamlarıyla ilgili ayrıntıları vermedi, MeeGo stratejisini tekrarladı

nokia-n9-inceleme-00034

Nokia’nın dün açıkladığı finans raporunda MeeGo tabanlı Nokia N9‘un, ayrıca Nokia Lumia Windows Phone cihazlarının 2011 dördüncü çeyrekte Akıllı Cihazlar departmanının hacminin büyümesine büyük katkıda bulunduğu belirtildi. Nokia geride kalan çeyrekte 19.6 milyon adet akıllı telefon satışı gerçekleştirdi.

Şirket 1 milyon Windows Phone cihazının satıldığını açıklamıştı. 1 milyon, 19.6 milyonluk cihaz hacmi içinde fazla büyük bir yer tutmuyor. Geride kalan 18-19 milyonluk pay büyük ihtimalle Nokia’nın Symbian tabanlı N8, E6, 701 gibi cihazlar tarafından paylaşılmış olmalı. Ne var ki, Nokia N9’un da Akıllı Cihazlar kategorisinin performansına hatırı sayılır bir katkıda bulunduğunu tahmin ediyoruz. Nokia, hangi cihazın ne kadar sattığına yönelik net rakamlar açıklamadığı için sadece tahmin yapmakla yetinebiliyoruz.

Bu arada Nokia, MeeGo programıyla ilgili olarak daha önce söylediklerini tekrarladı. Nokia N9’un tamamen dokunmayla kontrol edilebilen, çoğu cihazda ekranın altında bulunan ana ekran tuşunun işlevlerinin parmağı ekran üzerinde basitçe savurmaya bırakıldığını kaydetti. Nokia’nın akıllı telefonlara yönelik yeni stratejisinde MeeGo’nun gelecek nesil cihazların, platformların ve kullanıcı deneyimlerinin uzun vadeli pazara dönük keşfi sırasında artan bir önem arzedeceğini kaydetti. Yani, MeeGo bir araştırma-geliştirme platformu olarak kalmayı sürdürecek.

Nokia MeeGo için böyle bir rol biçedursun, şirketin MeeGo’da birlikte yola çıktığı Intel, Samsung ve diğerleriyle MeeGo’yu da içine alacak Tizen üzerinde çalışmaya başladı bile.

İLGİLİ HABERLER