Teknoloji

Nokia Lumia serisinin yeni uygulamalarını tanıttı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nokia, Mobil Dünya Kongresi’ndeki tanıtımlarına tam gaz devam ediyor. Telefonların yanısıra yeni uygulamalarını da tanıtan Nokia, Lumia serisinde kullanılacak olan iki yeni uygulamayı ve Nokia Drive’ın güncellemesini basına tanıttı. Lumia cihazlarının kullanıcıları Windows Phone Marketplace aracılığı ile yeni sürümü indirebilecekler. Nokia Drive uygulamasının yeni sürümü ile kullanıcılara sunulan en önemli yenilik ise çevrimdışıyken de uygulamayı kullanma özelliği. Symbian platformunda Nokia Drive’ı kullananların sahip olduğu bu özellikten artık Lumia sahipleri de faydalanabilecek.

Yeni uygulamalardan ilki ise Nokia Reading. Nokia Reading de tıpkı Nokia Music gibi entegre bir merkez olarak çalışacak. Uygulama ile birlikte haberlere, sesli kitaplara ve e-kitaplara dijital dergi formatında ulaşılabilecek. Nokia Reading kullancılara kendi RSS kaynaklarını da ekleme şansını veriyor. Halihazırda uygulamada bulunan online yayınların sayısının gelecekte artmasına yönelik planların olduğu müjdesi de Nokia tarafından verildi. Nokia, uygulamaya kullanıcıların ana ekrana sabitleyeceği bir haber akışı da koymayı planlıyor.

Tanıtımı yapılan diğer uygulama ise Nokia Transport. Uygulama ile Lumia kullanıcıları dünyanın bir çok yerinde toplu taşıma saatlerine ve güncellemelerine kolayca ulaşabilecek. Uygulamanın Symbian sürümünden farklı olarak Windows Phone versiyonunda kullanıcılar çok kullandıkları seferleri ana ekrana sabitleyip, tüm güncellemelerden hızlıca haberdar olabilecekler.

İlgili – The Verge

 

İLGİLİ HABERLER